Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bed & breakfast Paradiso numero 4 – een klein paradijs in Siena

Wakker worden van het kalme gebeier van de klokken van de San Domenico, die aangeven dat er weer een nieuwe dag in Siena in het verschiet ligt. Als je net als Saskia logeert bij Paradiso numero 4, kan de dag niet beter beginnen. Niet alleen vanwege deze bijzonder sfeervolle wekker, maar vooral vanwege het ontbijt dat er daarna op je wacht…

bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (1)bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (14)

Paradiso numero 4 is een kleine bed & breakfast in hartje Siena. De ingang van de B&B ligt aan de Via del Paradiso – de naam geeft al aan dat je op huisnummer 4 moet zijn. Op de vierde verdieping wacht dit kleine paradijsje op je en zal gastvrouw Paola je verwelkomen in de gezamenlijke ruimte, waar een boekenkast vol boeken over de streek, een mooie verzameling servies en persoonlijke foto’s van de ouders van Paola je vertellen dat dit een B&B met karakter is.

bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (10)bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (2)bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (20) bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (23)

De inrichting is heel persoonlijk – je hebt bijna het idee bij vrienden te logeren in plaats van in een bed & breakfast. Zo zie je een schitterende zwart/wit foto van Paola’s ouders na hun bruiloft, op het Piazza del Campo, een keur aan theepotten, veel vintage items en verse bloemen. Zelfs op Saskia’s kamer zet Paola regelmatig een bloemetje neer.

bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (8)bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (16)

Er zijn vier kamers bij Paradiso numero 4, twee met een eigen badkamer en twee met een gedeelde badkamer. Kamer 4, waar Saskia slaapt, kijkt uit op de San Domenico en de heuvels even buiten de stad, de andere drie kamers bieden uitzicht over het Piazza Matteotti. Vanaf de veranda kun je nog nét een stukje van de Duomo zien!

bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (18) bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (12)bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (19) bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (22)bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (11)

Ook de gezamenlijke ruimte, die grenst aan de keuken, kijkt uit op de San Domenico. Maar zodra je al het lekkers ziet dat Paola elke ochtend uitstalt, heb je geen oog meer voor hoe schitterend Siena is. Je ziet alleen nog maar de zelfgebakken taart, de dolci van Nannini (van zoete croissantjes tot kleine gebakjes), het verse brood (meestal van bakkers die biologische granen gebruiken) met vleeswaren, pecorino, honing, jam en vers fruit. Uiteraard vergezeld van een kopje koffie uit de moka of van een pot thee – met elke dag een andere pot uit de grote serviescollectie van Paola.

bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (3) bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (5) bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (7)bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (1) bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (9)

Alleen al voor dit ontbijt zou Saskia hier altijd wel willen blijven. Gelukkig mag ze de komende week nog genieten van dit kleine paradijsje in Siena!

Ideale ligging
Paradiso numero 4 ligt aan de Via del Paradiso, die nog deel uitmaakt van het voetgangersgebied dat het centrum van Siena grotendeels beslaat. Hier dus geen luid verkeer, op inwoners en taxi’s na mag hier niemand rijden. Let hier wel op als je zelf met de auto bent, die kun je dan het beste even verderop parkeren (er zijn zowel gratis als betaalde parkeerplekken).

bed-breakfast-Paradiso-4-Siena (24)

De B&B ligt heel centraal, maar toch lekker rustig. Je loopt zo de winkelstraat in die je naar het Piazza del Campo leidt, of naar de Duomo. In de nabije omgeving vind je niet alleen winkels, restaurantjes, ijssalons en koffiebars, maar ook een supermarkt en twee bioscopen.

Bovendien ligt bijna om de hoek van de bed & breakfast het busstation waar je makkelijk de bus kunt nemen naar het station van Siena en naar andere pareltjes in Toscane, van Florence tot San Gimignano.

Ook genieten van dit paradijsje in Siena? Alle contactgegevens voor vragen en reserveringen vind je via deze link.

bed-breakfast-Paradiso-4-Siena

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Gaaf zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *