Download gratis de Ciao tutti app

Bijzonder: de beren- en olifantenrots op Sardinië

Op Sardinië kom je tal van rotsen tegen. Maar deze twee zijn wel heel bijzonder!

Sardinie-berenrots (2) small Sardinie-berenrots (4) small

De berenrots ligt op 120 meter hoogte, aan de speciaal naar hem vernoemde Via Capo D’Orso (Palau), en is al eeuwenlang een attractie. Zo heeft Homerus de rots beschreven in zijn mythische vertellingen en werd de opvallende vorm van de rots gebruikt als navigatiepunt voor schepen in de Middellandse Zee. Nu zijn het vooral toeristen die de beer komen bewonderen.

Je moet er wél wat voor doen. Er is een 540 meter hoge trap in de berg gebeiteld die je voor twee euro mag beklimmen. Deze trap brengt je tot in de buik van de beer. Hier is de wind op z’n sterkst, dus houd je goed vast! Vanuit de buik heb je een fantastisch uitzicht op de Maddalena-eilanden en als het helder weer is kun je zelfs Corsica zien liggen!

Sardinie-berenrots (3) small North Sardinia coast at cape Dorso, Italy.

Naast een berenrots kent Sardinië ook een olifantenrots! Je vindt de bijzondere Roccia dell’Elefante net even buiten Castelsardo, aan de SS134. De rotsblokken zijn naar beneden gerold vanaf de Monte Casteddazzu. Na eeuwen te zijn blootgesteld aan weer en wind is de rots uitgesleten in de vorm van een olifant. De minder romantisch aangelegde eilandbewoners noemen de rots ook wel simpelweg Sa Pedra Pertunta, ‘de geperforeerde rots’.

Olifantrots

Nog meer tips voor je vakantie op Sardinië

Ga je op vakantie naar Sardinië? Check dan onze dubbeldikke digitale reisgids voor dit veelzijdige eiland, met ruim achthonderd pagina’s aan verhalen, tips, foto’s en informatie:

Bestel de Special over Sardinië

We verzamelden al onze favoriete plekken: sfeervolle dorpjes, steden vol ‘geheime’ hoekjes, schitterende stranden, mooie wandelingen en interessante bezienswaardigheden, voor een onvergetelijke vakantie!

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, tablet en smartphone) van alle moois in de Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *