Download gratis de Ciao tutti app!

Bijzonder: de beren- en olifantenrots op Sardinië

Op Sardinië kom je tal van rotsen tegen. Maar deze twee zijn wel heel bijzonder!

Sardinie-berenrots (2) small Sardinie-berenrots (4) small

De berenrots ligt op 120 meter hoogte, aan de speciaal naar hem vernoemde Via Capo D’Orso (Palau), en is al eeuwenlang een attractie. Zo heeft Homerus de rots beschreven in zijn mythische vertellingen en werd de opvallende vorm van de rots gebruikt als navigatiepunt voor schepen in de Middellandse Zee. Nu zijn het vooral toeristen die de beer komen bewonderen.

Je moet er wél wat voor doen. Er is een 540 meter hoge trap in de berg gebeiteld die je voor twee euro mag beklimmen. Deze trap brengt je tot in de buik van de beer. Hier is de wind op z’n sterkst, dus houd je goed vast! Vanuit de buik heb je een fantastisch uitzicht op de Maddalena-eilanden en als het helder weer is kun je zelfs Corsica zien liggen!

Sardinie-berenrots (3) small North Sardinia coast at cape Dorso, Italy.

Naast een berenrots kent Sardinië ook een olifantenrots! Je vindt de bijzondere Roccia dell’Elefante net even buiten Castelsardo, aan de SS134. De rotsblokken zijn naar beneden gerold vanaf de Monte Casteddazzu. Na eeuwen te zijn blootgesteld aan weer en wind is de rots uitgesleten in de vorm van een olifant. De minder romantisch aangelegde eilandbewoners noemen de rots ook wel simpelweg Sa Pedra Pertunta, ‘de geperforeerde rots’.

Olifantrots

Meer lezen over Sardinië?
Nog meer bijzondere plekken op Sardinië ontdekken? Download dan de Ciao tutti Special Sardinië – Eiland vol verhalen, met bijna 200 pagina’s vol met verhalen, tips en foto’s met dit bijzondere eiland in de hoofdrol. Geniet van het betoverende Sardinië!

Ciao-tutti-Special-Sardinië-Eiland-vol-verhalen

Bestel Ciao tutti Special #9 – Sardinië Eiland vol verhalen voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten. 

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.