Download gratis de Ciao tutti app

Wijnwegen in Puglia

Wie naar Puglia reist, moet zeker de tijd nemen om een van de vele wijnroutes die in de regio zijn uitgestippeld af te leggen – met onderweg uiteraard steeds een tussenstop voor een wijnproeverij. Le Strade del Vino Puglia biedt acht wijnroutes in Puglia die zowel via de website Le Strade del Vino Puglia als via de gelijknamige smartphone-app te raadplegen zijn.

Le-Strade-del-Vino-Puglia2

Alvast een klein voorproefje van een van de wijnwegen:

‘De Via Appia Antica was een van de bekendste wegen ter wereld. Het eerste stukje van de weg, die in Rome start, is goed bewaard gebleven. Romeinse families wandelen er in het weekend en ook toeristen weten de oude kasseien te vinden voor een wandel- of fietstocht. Het laatste stukje van de Via Appia Antica, 560 kilometer verderop, is veel minder bekend.

De laatste kilometers van de Via Appia Antica slingeren door een gebied dat door de Grieken vanwege de uitgestrekte wijngaarden Enotria werd genoemd; ‘land van wijn’. Hoewel wijn uit Puglia veel minder bekend is dan wijn uit Piemonte of Toscane, wordt er in deze zuidelijke Italiaanse regio al eeuwenlang goede wijn gemaakt. De Romeinse dichters Horatius en Plinius de Oudere schreven al over wijn uit de provincie Brindisi, en ook oude munten uit die tijd laten afbeeldingen zien van wijn. De omgeving biedt nog steeds de perfecte omstandigheden voor de druiven, die in de volle zon rijpen tot hun smaak op zijn best is. Het warme, zonnige klimaat en de zoute zeebries zorgen voor twee unieke wijnen, de Brindisi DOC en de Ostuni DOC, die op verschillende plekken geproefd kunnen worden.

Le-Strade-del-Vino-Puglia

De Via Appia dei Vini start in Brindisi, een stad die het alleen al vanwege de naam (fare un brindisi is Italiaans voor toosten) verdient om er de eerste toost uit te brengen. Maar ook op cultureel gebied valt er veel te zien. Bezoek bijvoorbeeld de Tempio di San Giovanni, het Castello Alfonsino- Aragonese of – van later datum – het Palazzo Granafei.’

Nieuwsgierig? Neem dan gauw een kijkje op de website of download de (gratis) app – en dan op naar Puglia!

Nog meer wijntips
In Vinissimo – Alles over Italiaanse wijn hebben we voor Puglia (en voor de rest van Italië) de meest bijzondere wijnen (en druiven)  op een rijtje gezet, met tal van proeftips. We tippen niet alleen fijne adresjes waar je naar hartenlust kunt proeven, maar hebben ook een aantal fijne wijnroutes voor je uitgestippeld. In ruim 400 pagina’s proef je de beste wijnen van heel Italië…

Ciao-tutti-Special-25-Vinissimo-Alles-over-Italiaanse-wijn

Bestel Ciao tutti Special #25 Vinissimo – Alles over Italiaanse wijn voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Beste
    Heb jouw boek ‘mijn puglia’ gekocht en zowel daar als hier op je site verwijs je naar de app voor Le strade del vino. Ik kan de app echter niet vinden in app store van iphone. Hoe kan ik die vinden of hoe heet hij exact!
    Sabine Devreese

  2. Ciao Sabine,
    navraag bij de organisatie leert dat de app (hopelijk tijdelijk) uit de lucht is.
    Op de website http://www.lestradedelvinopuglia.it/ kun je wel veel informatie vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *