Download gratis de Ciao tutti app

Barokke bombarie – de Santa Croce in Lecce

In deze blog genieten we van een van de hoogtepunten van Lecce: de barokke pracht en praal van de Santa Croce. De façade van deze kerk is zo rijkelijk versierd dat je niet weet waar je moet beginnen met fotograferen. Elk detail is nog mooier dan het voorgaande; steeds ontdek je weer iets nieuws.

Lecce-Santa-Croce (1)

Drie architecten zijn verantwoordelijk voor deze barokke overdaad: Gabriele Riccardi, Cesare Penna en Francesco Antonio Zimbalo. Gezamenlijk ontwierpen ze de decoratieve elementen voor de gevel – uitbundige en zeer uiteenlopende versieringen: je ziet antropomorfe figuren, maar ook dieren, bloemdecoraties, putti en druivenranken. Kijk maar mee:

Lecce-Santa-Croce (2) Lecce-Santa-Croce (3) Lecce-Santa-Croce (4) Lecce-Santa-Croce (5)

Terwijl we zo staan te fotograferen, worden we door iemand op de schouders getikt. Het is de piccolo van het hotel aan de overzijde van de Santa Croce, het chique Patria Palace. Hij heeft onze fotoshoot gadegeslagen en nodigt ons uit om een kijkje te komen nemen op het dakterras van het hotel, vanwaar je een unieke kijk op de voorgevel van de kerk hebt.

Lecce-Santa-Croce- foto Aniek Rooderkerken (6)foto: Aniek Rooderkerken

Een unieke plek in het hart van Lecce, waarbij al die barokke bombarie van de Santa Croce het laatste is dat je ziet voor je je ogen sluit. Dat moet wel sogni doro, gouden dromen, opleveren!

Nog meer tips voor Lecce
Nog veel meer tips voor Lecce vind je in onze ruim 250 pagina’s tellende digitale reisgids Lecce – de leukste tips & adressen, met unieke verhalen, persoonlijke tips en prachtige foto’s. We hebben deze gids samengesteld met Joelle, die al jaren in Lecce woont en er B&B Little Dolce runt. Zo weten we zeker dat we jullie kunnen laten genieten van extra veel insider’s tips voor een bezoek aan deze bellissima barokstad!

Bestel deze Special voor € 6,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop, smartphone of tablet) van alle moois in deze Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *