Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Barokke bombarie in Lecce

Ciao tutti! Vandaag genieten we eerst van een van de hoogtepunten van Lecce zelf: de barokke pracht en praal van de Santa Croce.

Lecce-Santa-Croce (1)

De façade van deze kerk is zo rijkelijk versierd dat je niet weet waar je moet beginnen met fotograferen. Elk detail is nog mooier dan het voorgaande; steeds ontdek je weer iets nieuws.

Drie architecten zijn verantwoordelijk voor deze barokke overdaad: Gabriele Riccardi, Cesare Penna en Francesco Antonio Zimbalo. Gezamenlijk ontwierpen ze de decoratieve elementen voor de gevel – uitbundige en zeer uiteenlopende versieringen: je ziet antropomorfe figuren, maar ook dieren, bloemdecoraties, putti en druivenranken. Kijk maar mee:

Lecce-Santa-Croce (2) Lecce-Santa-Croce (3) Lecce-Santa-Croce (4) Lecce-Santa-Croce (5)

Terwijl we zo staan te fotograferen, worden we door iemand op de schouders getikt. Het is de piccolo van het hotel aan de overzijde van de Santa Croce, het chique Patria Palace. Hij heeft onze fotoshoot gadegeslagen en nodigt ons uit om een kijkje te komen nemen op het dakterras van het hotel, vanwaar je een unieke kijk op de voorgevel van de kerk hebt.

Lecce-Santa-Croce- foto Aniek Rooderkerken (6)

foto: Aniek Rooderkerken

Een unieke plek in het hart van Lecce, waarbij al die barokke bombarie van de Santa Croce het laatste is dat je ziet voor je je ogen sluit. Dat moet wel sogni doro, gouden dromen, opleveren!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *