Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Lecce, de barokke parel van Puglia

Saskia: ‘Oh Lecce ti amo tanto e sono felice,’ schreef de beroemde tenor Tito Schipa over zijn geboortestad. Ook ik houd van Lecce, en voel me er iedere keer weer dolgelukkig.

Het is een prachtige stad vol barokke architectuur, mooie monumenten en witte straatjes. Naast kunst en cultuur biedt Lecce bovendien veel gezellige en stijlvolle bars, cafés en restaurantjes, evenals een keur aan fijne winkeltjes met Slow Food, delicatessen, lokaal handwerk en design.

Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar in Mijn Puglia, mijn nieuwe boek over Puglia, moest natuurlijk meer dan alleen maar Lecce beschreven worden.

Gelukkig zag Joelle van B&B Little Dolce in Lecce, waar ik een weekje mocht logeren tijdens het schrijven van Mijn Puglia, het zitten om samen een gedetailleerde reisgids van haar stad te maken.

We gingen samen op pad en Joelle toonde me haar stad. Al wandelend vertelde Joelle honderduit. Want hoewel Lecce niet groot is, zit de stad vol verhalen. Wist je bijvoorbeeld dat de putdeksels een historisch verhaal vertellen? Of dat er een Pugliese Romeo en Julia in Lecce te vinden zijn? Of waarom de wolvin van Rome in het stadswapen van Lecce staat?

Al die verhalen, die ik live mocht horen, heeft Joelle nu ook voor jou opgetekend. Ook deelt ze haar favoriete plekken in Lecce: restaurants, winkels, bars, pleinen…

Het resultaat is een ruim 250 pagina’s tellende digitale reisgids, met unieke verhalen, persoonlijke tips en prachtige foto’s van een stad die ook jouw hart zal veroveren. Laat je betoveren door la bella Lecce en geniet van alle insider’s tips van Joelle!’

Bestel deze Special voor € 6,95

Een klein voorproefje in beeld:

Ontdek ál onze verhalen en tips voor Lecce in deze nieuwe Special!

Bestel deze Special voor € 6,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop, smartphone of tablet) van alle moois in deze Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *