Download gratis de Ciao tutti app!

Ontsnap aan een regenachtige dag in Napels

Als je aan Napels denkt, denk je misschien aan stralende zon, maar helaas regent het in de winterperiode ook hier met enige regelmaat. En áls het regent, regent het ook de hele dag. Om toch zo veel mogelijk te kunnen genieten van je vakantie, ook als het regent, hebben Joël en Iris van Ontdek Napels een dag voor je samengesteld waarmee je zo veel mogelijk kunt ontsnappen aan de regen.

Een cappuccino bij Caffe La Nuit
Joël en Iris: ‘Begin je dag met een lekkere cappuccino bij een leuke bar bij jou in de buurt. Altijd een fijne manier om je dag te beginnen en ook iets wat écht bij het leven in Napels past.

Een fijne bar op een regenachtige dag is Caffe La Nuit (Via Nazario Sauro 9). Je hebt hier een prachtig uitzicht over de baai van Napels met de Vesuvius op de achtergrond. Met een beetje geluk breekt de zon af en toe door de wolken. Dat zorgt voor prachtige plaatjes!

Bezoek het Palazzo Reale
Na een lekkere cappuccino kun je een bezoek brengen aan Palazzo Reale, zeker voor kunstliefhebbers een must do! Palazzo Reale is een van de twee koninklijke paleizen van Napels. Het ligt aan het Piazza del Plebiscito: het grootste en mooiste plein van de stad, met aan de ene kant het Palazzo Reale en aan de andere kant de Chiesa San Francesco di Paolo.

Aan Palazzo Reale zit het wereldberoemde Teatro di San Carlo vast. Dit is het oudste operatheater van Italië en daardoor ook erg populair. Je kunt hier een rondleiding volgen.

De enige echte pizza margherita
Als je al honger hebt na het bezoeken van Palazzo Reale, dan ligt om de hoek een hele goede pizzeria: Pizzeria Brandi (Salita S. Anna di Palazzo 1-2). We raden je aan om een pizza Margherita te nemen. Je hebt immers net het koninklijk paleis bezocht, dus de pizza die naar koningin Margherita vernoemd is mag dan niet ontbreken…

Ondergronds kunst kijken
Als je echt even helemaal ondergronds wil gaan om te ontsnappen aan de regen, dan is een metrotour heel leuk. Napels heeft verschillende ‘art stations’. Dit zijn metrohaltes die bij de bouw speciale aandacht hebben gekregen. Ze zijn erg kleurrijk, vooral halte Toledo en Universita (linea 1) zijn een bezoekje waard (in deze blog lees je er meer over).

In totaal heeft het Napolitaanse metronetwerk honderdtachtig kunstwerken die gemaakt zijn door negentig verschillende internationale kunstenaars. Metrostation Toledo is volgens The Daily Telegraph zelfs het mooiste metrostation van Europa. Een dagkaart voor de metro kost € 3,50.

Duik in de Napolitaanse onderwereld!
Regent het na je metrorondje nog steeds? Blijf dan lekker onder de grond en ga naar Napoli Sotterranea (Piazza San Gaetano 68). Je daalt hier af naar de oude Grieks/Romeinse stad, zo’n veertig meter onder het huidige stratenplan. Je vindt er een ‘nieuwe’ wereld die 2400 jaar oud is: daar waar de stad Neapolis geboren is.

Duomo di San Gennaro
Na je bezoek aan Napoli Sotterranea loop je in een kleine vijf minuten naar de kathedraal van Napels, de Duomo, die is gewijd aan de lokale beschermheilige San Gennaro. Drie keer per jaar vindt hier de scioglimento del sangue di San Gennaro plaats: het vloeibaar worden van zijn bloed. Een wonder dat volgens de Napolitanen de stad beschermt.

Duistere catacomben
Ook een absolute must do tijdens de regen is een bezoek aan de Catacombe di San Gennaro (Via Tondo di Capodimonte 13). Je gaat hier naar de grafkelders waar onder anderen San Gennaro begraven heeft gelegen. Naast de graven zie je prachtige fresco’s en mooie grotten. Je kunt de catacomben bezoeken door een ondergrondse wandeling te boeken met een van de (perfect) Engelssprekende gidsen.’

Wil je liever de regen trotseren? Je kunt zodra de eerste druppels vallen op straat overal paraplu’s en ‘charmante’ poncho’s kopen. Voor een uniek exemplaar ga je op bezoek bij deze paraplukunstenaar.

Overigens gaan Joël en Iris ook in de herfst en winter gewoon door met hun wandel- en fietstours in Napels. Als Nederlanders zijn ze immers niet bang voor een beetje regen…

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.