Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De leukste tips voor Napels als het regent

Als je aan Napels denkt, denk je misschien aan stralende zon, maar helaas regent het in de winterperiode ook in Napoli met enige regelmaat. En áls het regent, regent het vaak ook de hele dag.

Om toch zo veel mogelijk te kunnen genieten van je stedentrip, hebben Joël en Iris van Ontdek Napels een aantal tips voor een regenachtige dag voor je op een rijtje gezet. Het zijn allemaal plekken waar je je binnen goed kunt vermaken en zo min mogelijk door de regen hoeft met je paraplu.

Koffie drinken bij het koninklijk paleis

Joël en Iris: ‘Natuurlijk begin je je dag in Napels met koffie. Op een regenachtige dag is er geen reden om je caffè snel al banco te drinken.

Rondom het Palazzo Reale vind je een aantal mooie plekken om rustig koffie te drinken, zoals het Teatro San Carlo, dat een bar heeft waar je dagelijks naar binnen kunt lopen, ook als er geen voorstellingen zijn.

Aan de overkant vind je in de overdekte Galleria Umberto I meerdere koffiebars. De meeste hebben tafeltjes in de winkelgalerij, zodat je toch een terrasje kunt pikken als het regent, in het decor van dit mooie negentiende-eeuwse monument.

Last but not least kun je neerstrijken bij Gran Caffè Gambrinus. Dit is misschien wel de stijlvolste plek in Napels om uitgebreid te ontbijten of de tijd te nemen voor een lekker kopje koffie.

Bezoek het Palazzo Reale

Na een lekkere cappuccino of caffè kun je een bezoek brengen aan Palazzo Reale, zeker voor kunstliefhebbers een must do! Palazzo Reale is een van de twee koninklijke paleizen van Napels. Het ligt aan het Piazza del Plebiscito: het grootste en mooiste plein van de stad, met aan de ene kant het Palazzo Reale en aan de andere kant de Chiesa San Francesco di Paolo.

Aan Palazzo Reale zit het wereldberoemde Teatro di San Carlo vast. Dit is het oudste operatheater van Italië en daardoor ook erg populair. Je kunt hier een rondleiding volgen.

Musea bezoeken aan de Via Duomo

De Via Duomo, de straat waar ook de kathedraal van Napels aan ligt, wordt door de Napolitanen ook wel de ‘Via dei Musei’ genoemd. Als je van musea houdt, dan mag je deze straat ook bij mooi weer niet overslaan.

Omdat de verschillende musea hier erg dicht bij elkaar liggen, is het ook als het hard regent een aanrader. Meteen naast de hoofdingang van de Duomo vind je het Museo del Tesoro di San Gennaro.

Tegenover de zij-uitgang van de kathedraal ligt de Pio Monte della Misericordia, met een prachtig altaarstuk van Caravaggio.

Als je van hedendaagse kunst houdt, wandel je onder je paraplu in vijf minuten omhoog over de Via Duomo naar het Museo Madre.

Ondergronds kunst kijken

Als je echt even wil ontsnappen aan de regen, dan raden we je aan om ondergronds te gaan. Maak bijvoorbeeld een metrotour langs de verschillende Stazioni dell’Arte. Bij deze metrostations ontdek je allerlei kunstwerken.

Vooral de kleurrijke kunst van de haltes Toledo en Università (linea 1) zijn een bezoekje waard. Metrostation Toledo is volgens The Daily Telegraph zelfs het mooiste metrostation van Europa!

In totaal heeft het Napolitaanse metronetwerk honderdtachtig kunstwerken die gemaakt zijn door negentig verschillende internationale kunstenaars. Je kunt dus lekker veel ontdekken als je eenmaal in de metro stapt. In deze blog lees je er meer over.

Een dagkaart voor de metro kost op het moment van schrijven € 3,50. Houd er wel rekening mee dat de metro met regenachtig weer drukker dan anders kan zijn.

Duistere catacomben

Ook een absolute must do tijdens de regen is een bezoek aan de Catacombe di San Gennaro (Via Tondo di Capodimonte 13). Je gaat hier naar de grafkelders waar onder anderen San Gennaro begraven heeft gelegen. Naast de graven zie je prachtige fresco’s en mooie grotten.

Je kunt de catacomben bezoeken door een ondergrondse wandeling te boeken met een van de (perfect) Engelssprekende gidsen. Het ticket dat je koopt, is ook een jaar lang geldig voor de Catacombe di San Gaudioso, andere catacomben in dezelfde buurt, waarbij je ook de prachtige Santa Maria della Sanità te zien krijgt.

Nog meer ondergrondse tips in Rione Sanità vind je in deze blog. Zo vliegt een regenachtige dag voorbij en ontdek je unieke plekken in Napels!

Kerken rondom het Piazza del Gesù

Aan de rand van het historisch centrum vind je heel dicht bij elkaar een aantal prachtige kerken. Op het Piazza del Gesù vind je de Gesù Nuovo. Mis het bronzen beeld van dokter San Giuseppe Moscati en zijn bijzondere kapel achter in de kerk niet.

Tegenover deze kerk staat een van de weinige gotische kerken van Napels, de imposante Santa Chiara. De kloostertuin van de Santa Chiara is ook schitterend, maar die kun je beter bewaren voor als de zon weer schijnt.

Als je beide kerken bezocht hebt, kun je nog twee bijzondere kerken vinden die allebei op slechts driehonderd meter afstand van het Piazza del Gesù liggen. De ene is de San Domenico Maggiore, oostwaarts over de Spaccanapoli; de andere is de Sant’Anna dei Lombardi, richting de Via Toledo.

Met de paraplu door de stad

Wil je liever de regen trotseren, bijvoorbeeld om te gaan shoppen? Je kunt zodra de eerste druppels vallen op straat overal paraplu’s kopen. Maar voor een uniek exemplaar ga je op bezoek bij de paraplukunstenaars van Talarico. Op de Via Toledo en ook de Via Chiaia vind je voldoende winkels waar je uren kunt shoppen.

Liever mét gids op pad? Wij gaan ook in de herfst en winter gewoon door met onze wandel- en fietstours in Napels. Als Nederlanders zijn we immers niet bang voor een beetje regen…’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *