Ga op pad met onze City Walks!

De 100 lekkerste adresjes van Milaan

Milaan staat bekend als stad van mode en design, maar je kunt er ook heerlijk eten. We hebben de honderd lekkerste adresjes van de stad voor je op een rijtje gezet, gerangschikt naar onderwerp.

Je vindt onder meer onze favoriete adressen voor ontbijt, gelato, panini, aperitivostreet food en mooie restaurants. Zo vind je voor elk moment van de dag de perfecte plek!

10x een dolce begin van de dag

Het Italiaanse ontbijt is heel simpel: een romige cappuccino met een brioche (croissantje of ander zoet gebakje) in een van de vele koffiebarretjes.

Het ontbijt in een hotel kan soms nogal teleurstellend zijn, met niet meer dan koffie en een broodje met jam – zoals de Italianen thuis ook gewend zijn.

Het is dan ook aan te raden om tijdens je verblijf in Milaan minstens één keer in een koffiebarretje te ontbijten. Staand aan de bar, met een cappuccino of een espresso, een brioche in de hand, het gesis van de espressomachine op de achtergrond en druk gebarende Italianen om je heen.

Sommige adresjes in Milaan lenen zich echter ook voor een uitgebreider begin van de dag: aan een tafeltje in plaats van aan de bar, met naast een cappuccino en een brioche ook een glas vers geperst vruchtensap of een van de speciale ontbijtgerechten als havermout, pannenkoeken of roerei, die ook in Milaan steeds vaker op de kaart staan.

We tippen de tien fijnste adresjes voor het beste begin van de dag, zodat je elke dag anders kunt starten.

Pavé Milano
Volgens Pavé Milano (Via Felice Casati 27) is het ontbijt het belangrijkste moment van de dag. Dat zie je meteen aan de uitgebreide hoeveelheid lekkers die er op tafel komt, vers uit de oven. Van brood en croissantjes tot taartjes en chocoladebroodjes. Maak je keuze – en neem nog iets lekkers mee voor later op de dag!

Fioraio Bianchi Caffè
Je cappuccino drinken tussen de bloemen, dat kan bij Fioraio Bianchi Caffè (Via Montebello 7). Een oude bloemenwinkel is omgetoverd tot een gezellige bar/restaurant met romantische sfeer. Van de eerste koffie ’s ochtends tot een sterke caffè na het diner, je kunt hier de hele dag door terecht.

Pasticceria Cova
Cappuccino drinken in het chique modedistrict? Dan ben je bij Pasticceria Cova aan het juiste adres. Sinds 1817 vind je aan de Via Montenapoleone 8 de lekkerste koffie, chocolaatjes en gebakjes. Ook voor lekkere, mooi verpakte souvenirs kun je hier terecht.

Biancolatte
Wit als melk – waarbij melk staat voor de terugkeer naar authenticiteit, traditie en de onbezorgdheid van de jeugd. De filosofie van Biancolatte (Via Filippo Turati 30) is gebaseerd op het concept van gezellig samen met de familie eten, aan een tafel vol lekkernijen waar je de hele dag door kunt aanschuiven, net als thuis. Van een romige cappuccino als ontbijt tot biologisch ijs, van koekjes, taarten en taartjes tot broodjes, verse pasta’s en salades, een dag bij Biancolatte vliegt voorbij!

Sugar
Met zo’n zoete naam weet je dat je hier ’s ochtends je hart kunt ophalen aan zoete croissantjes, chocoladebroodjes en taartjes voor bij je cappuccino. Met mooi weer neem je plaats op het terras onder de bomen langs de elegante Via Vincenzo Monti (Sugar vind je op nummer 26), zodat je wat langer de tijd hebt om van alle zoetigheden te genieten.

Ca’ppuccino
Bij Ca’ppuccino (Via Malpighi 1) staat er natuurlijk cappuccino op de kaart, maar ook heel veel andere koffiesoorten en allerlei lekkers voor erbij. Ook je hartige trek kun je hier stillen, met onder meer de focaccie, taglieri (grote borden vol met lekkere hapjes), salades, broodjes, pasta’s en vleesgerechten. Voor toe is er dan weer een keur aan taarten of tiramisù.

Pasticceria Gattulo
Als je bij Gattulo (Piazzale di Porta Lodovica 2) over de drempel stapt, doe je een stap terug in de tijd. Dit is een authentieke Italiaanse koffiebar zoals we die kennen uit de verhalen van Italiaanse nonni. Heerlijk stijlvol, met een luchtige brioche of een chique taartje voor bij de koffie.

Pasticceria Marchesi
Pasticceria Marchesi (Via Santa Maria alla Porta 11a) is een van de mooiste pasticcierie in Milaan. De winkel bestaat al sinds 1824, maar eerst werd er alleen gebak verkocht. Rond 1900 besloot men ook koffie, thee en andere drankjes te serveren, zowel bij het ontbijt als later op de dag, als aperitivo.

Tot voor kort was Marchesi nog altijd in handen van de familie Marchesi, maar in 2015 kocht modehuis Prada de patisserie. De familie Marchesi blijft gelukkig gewoon bakken en koffie schenken.

Wel opende Pasticceria Marchesi een tweede vestiging, aan de luxe Via Monte Napoleone 9, tussen de grote modemerken. De nieuwe winkel beslaat maar liefst 120 vierkante meter en is chique ingericht, met marmeren tafels, groen fluwelen stoelen en Jacquard-zijde op de muur. Taartjes met klasse dus!

Pasticceria Bastianello
Een prachtig klassiek adres voor een cappuccino (maar later op de dag ook voor een aperitivo) is Bastianello (Via Borgogna 5), tussen de Duomo en de San Babila. Het is een van onze favorieten, niet alleen vanwege de inrichting maar ook vanwege de ontzettend romige cappuccino en de uitgebreide keus aan zoetigheden voor erbij. Taartjes, croissantjes, bonbons… Hemels!

OttimoMassimo
Op de hoek van de Via Spadari en de Via Victor Hugo vind je OttimoMassimo, waar je terecht kunt van je ontbijt tot en met een late middagsnack. De barman maakt ‘s ochtends een heerlijke cappuccino voor je, vergezeld van een verse brioche, maar er is ook yoghurt voor wie liever light ontbijt. Er zijn smoothies en sappen, fruitsalades, taarten en voor de lunch elke keer een andere selectie broodjes, pasta’s en salades.

Panini, panini, panini…

Hoewel je in Milaan ook een keer lekker uitgebreid moet lunchen, met drie gangen en een dessert toe, kun je in deze snelle zakenstad ook op veel plekken kiezen voor een lekker broodje als lunch. We tippen een aantal fijne broodjeszaken plus twee delicatessenwinkels waar je allerlei lekkers kunt halen voor bijvoorbeeld een picknick in het park.

Da Luini
Voor een snelle lunch of een smakelijk tussendoortje ga je net als de Milanezen zelf naar Da Luini, een kleine bakkerij in de buurt van de Duomo. Hier maken ze de lekkerste panzerotti, gefrituurde broodjes gevuld met mozzarella en ham (al zijn ook andere combinaties mogelijk). Je vindt Da Luini aan de Via Santa Radegonda 16 – herkenbaar aan het uithangbord maar vooral aan de rij die er meestal staat…

Princi
Bij deze fijne broodjesketen met vier vestigingen in Milaan stil je je honger met een van de vele broodjes of een stuk pizza. Het menu wisselt regelmatig, maar de focaccia is altijd een aanrader, zeker de gevulde versie. Je vindt Princi op het Piazza XXV Aprile 5, aan de Largo La Foppa 2, aan de Corso Venezia 21, aan de Via Ponte Vetero 10 en aan de Via Speronari 6.

Panini Durini
Bij Panini Durini kun je de hele dag door terecht voor lekkere broodjes: van een zoet croissantje in de ochtend tot een stuk focaccia of een goed gevulde panino later op de dag. Er zijn acht verschillende vestigingen: aan de Via Durini 26, aan de Largo Donegani 3, aan de Via Bocconi 5, aan de Corso Magenta 31, aan de Corso di Porta Vittoria 46, aan de Via Mengoni 4, aan de Via Mercato 24 en aan de Via Buonarroti 7 (op de hoek met Via Marghera). Bij de meeste vestigingen kun je ook bestellen – je broodjes worden dan per fiets geleverd. Ideaal voor een picknick!

Bar della Crocetta
Dove il panino è arte, ‘waar het broodje kunst is’, dat is de slogan van Bar della Crocetta (Corso di Porta Romana 67). Dat maken ze met elk broodje meer dan waar, dus ga hier zeker een keer heen voor een snelle lunch. Of snel – het kiezen kan wel even tijd in beslag nemen. Op het menu staan namelijk meer dan honderd broodjes. Bovendien kun je ook zelf een broodje samenstellen, met ingrediënten die variëren van aubergine tot speciale ham.

Panino Giusto
Ook fijn voor een broodje is Panino Giusto, met vestigingen aan Corso di Porta Ticinese 1, Via Cherubini 8, Piazza XXIV Maggio 4, Corso Garibaldi 125 en Viale Montenero 23.

De hele dag door

Een paar fijne adresjes waar je op (bijna) elk moment van de dag terecht kunt.

God Save the Food
Op het terras van God Save the Food (Piazza del Carmine) strijk je neer voor bijvoorbeeld een gezonde smoothie of een lekker lange lunch, met als uniek decor de prachtige bakstenen gevel van de Santa Maria del Carmine.

Eataly
Eataly, het grote culinaire warenhuis vol met verse producten, pasta, wijn, olijfolie en ander lekkers, heeft ook een vestiging in Milaan. In het voormalige Teatro Smeraldo aan het Piazza XXV Aprile vind je nu een culinair walhalla met een oppervlakte van meer dan vijfduizend vierkante meter, waarbij veel ruimte is gemaakt voor producten uit de regio Lombardije.

Lokaal lekkers dus, dat je kunt kopen voor thuis maar waar je in een van de restaurants/bars ook ter plekke van kunt proeven. Op de tweede verdieping is zelfs een zeer goed restaurant, Alice, waar je letterlijk en figuurlijk op hoog niveau kunt eten.

10 Corso Como
Dit is niet alleen de allereerste maar waarschijnlijk ook de beroemdste concept store van Milaan (aan de Corso Como 10 zoals de naam al aangeeft). Er is ook een fijn café-restaurant met prachtige binnentuin, waar je een cappuccino kunt drinken, kunt aanschuiven voor de lunch of voor een aperitivo na een dagje shoppen.

Zàini
Kleurrijke repen pure en melkchocolade, kersenbonbons, gianduiotti, gebakjes met fruit en chocolade, bonbons met chocolade en sinaasappel, chocolade met lavendel, met zeezout of met rode pepertjes… bij Zàini loop je rond als Sjakie in de chocoladefabriek. Dit Luilekkerland voor chocoladeliefhebbers ligt op slechts due passi van de beroemde Corso Como in Milaan. In deze blog lees je er meer over.

Peck
Wie Milaan bezoekt, kan niet om Peck (Via Spadari 9) heen. Deze geweldige delicatessenzaak is een klasse apart. Allereerst vanwege de geschiedenis (want opgericht in 1883), maar ook omdat het de grootste en best gesorteerde delicatessenzaak van de stad is.

Je kunt er ter plekke van alles proeven. Van fijne hammen tot goudglanzende kazen, van hemelse chocolade tot tongstrelende wijnen (er staan meer dan vijftigduizend flessen in de kelder!), van heerlijk geurend vers brood tot aardse truffels… Need we say more?

Gelato – het beste ijs van Milaan

Onze 25 favoriete gelaterie in Milaan:
*Attimi di Gusto, Via Cesare Correnti 5 & Via Tortona 19
*Baci Sottozero, Piazzale Siena 18
*Ciacco gelato senz’altro, Via Spadari 13
*Cioccolati Italiani, Via De Amicis 25, Via San Raffaele 6, Via Torino-Piazzetta San Giorgio & Alzaia Naviglio Grande, 44
*Chocolat, Via Boccaccio 9

*GelaMi, Vai Piacenza 17
*Gelateria Amorino, Via Fiori Chiari 9 & Alzaia Naviglio Grande 24
*Gelateria di Alberto Marchetti, Viale Montenero 73
*Gelato Giusto, Via San Gregorio 17
*Il Gelato del Nonno Grasso, Viale Lombardia 25
*I Gelati di Naninà, Via Foppa 56

*Il Massimo del Gelato, Via Lodovico Castelvetro 18 & Piazza Risorgimento
*Il Negozietto del Gelato, Alzaia Naviglio Pavese 6
*La Bottega del Gelato, Via Pergolesi 3
*La Ciribiciaccola, Viale Romagna 10
*La Casa dei Golosi, Via Medeghino 39
*La Gelateria della Musica, Via Pestalozzi 4
*La Voglia, Via Rovello 1

*Latteneve, Via Vigevano 27
*Le Botteghe di Leonardo, Via Solari 43 & Via Borsieri 11
*Misciolgo, Via Benedetto Varchi 4
*Officine del Gelato, Viale Montenero 46
*Pretto, Corso Porta Ticinese 83
*Rigoletto, Via San Siro 2, Piazza Po 10, Via San Marco 14 & Via Cola di Rienzo 2
*Rivareno, Via Mercato 20, viale Col di Lana 8 e Ripa di Porta Ticinese 53

Tijd voor een aperitivo!

De beste plek voor een Aperol Spritz in Milaan is Terrazza Aperol, op de eerste verdieping van de Galleria Vittorio Emanuele II, naast de Duomo. Het ontwerp is van de hand van Antonio Piciulo, die zich ook voor de inrichting liet inspireren door de ingrediënten van Aperol. Zo heeft de bar de vorm van een sinaasappelschil en komt de kleur oranje overal waar je maar kijkt terug.

Mocht je niet zo’n Aperol-fan zijn: uiteraard maken ze hier ook andere cocktails en drankjes voor je klaar, allemaal geserveerd met een heerlijke selectie hapjes. Lunchen kun je hier ook; er is een wisselend lunchmenu maar ook een aantal à la carte gerechten. Genoeg keuze in elk geval – en meer dan genoeg moois om te bekijken – om lekker lang te tafelen en direct na het toetje aan de aperitivo te gaan… Salute!

Een Campari drink je in Milaan bijvoorbeeld bij Il Camparino (in de Galleria Vittorio Emanuele II). De oorspronkelijke bar werd hier in 1915 geopend door niemand minder dan Davide Campari en ook nu nog voert het bekende drankje de boventoon.

Het beste decor voor een Martini vind je in het beroemde Quadrilatero d’Oro, de modewijk. Hier opende het modemerk Dolce & Gabbana in 2003 Martini Bar, in een achttiende-eeuws palazzo aan Corso Venezia 15. Naast Martini’s staat er ook gewoon koffie op de kaart en kun je er lunchen, bijvoorbeeld met de Martini Big, een hamburger met een knipoog naar de BigMac.

Voor wie uitgebreider wil dineren, is er het restaurant Martini Bistrot, met roodfluwelen stoelen en goudomrande spiegels.

Voor een cocktail op niveau kun je terecht op het terras van een van deze restaurants, bars en hotels: Duomo 21 (Piazza Duomo 21), Terrazza 12 (Via Durini 28), Hotel Milano Scala (Via dell’Orso 7), ME Milan Il Duca (Via Marco Polo 18), Terrazza Boscolo (Corso Giacomo Matteotti 4-6), Westin Palace (Piazza della Repubblica 20) en 11Rooftop (Via Alessio di Tocqueville 11).

Een van de beste plekken voor een aperitivo is de wijk Navigli. Aan de Alzaia Naviglio Grande vind je onder meer El Brellin (nummer 14) en Luca & Andrea (nummer 24). Als je de straatjes rechts van de Alzaia Naviglio Grande verkent, sla dan de volgende plekken niet over: La Vineria (Via Casale 4), The Meatball Family (Via Vigevano 20), Joe Cipolla (Via Vigevano 33) en Ugo (Via Corsico 12).

Aan de andere kant van het water, langs de Ripa di Porta Ticinese, vind je deze fijne adresjes: Sofa Café (nummer 7), Mag Café (nummer 43), Osteria di Porta Cicca (nummer 51), Rebelot del Pont (nummer 55) en Pinch (nummer 63).

Street food

Hoewel we dol zijn op lang tafelen, houden we ook erg van het Italiaanse cibo di strada, street food. Kleine lekkernijen voor tussendoor of als simpele, snelle maaltijd voor of na een avond theater bijvoorbeeld.

We tippen zes fijne adresjes voor een snelle maar smakelijke maaltijd:

*de gefrituurde lekkernijen (vooral de courgettebloemen) van Tutti Fritti, aan de Corso di Porta Ticinese 18, waar je ook een uitgebreide keuze aan bijzondere bieren vindt

*kebab, maar dan gemaakt van echt Italiaans vlees en gegarneerd met allerlei typisch Italiaanse producten, dat krijg je bij Mariù, aan de Viale Sabotino 9

*eigenlijk is focaccia di Recco een Ligurische specialiteit, maar bij Manuelina (Via Santa Radegonda) smaken ze minstens zo lekker als in Ligurië…

*Polpa Burger (Via Goito 3 en Via Agnesi 6) schotelt je goddelijke hamburgers voor, gemaakt met de beste ingrediënten

*voor de lekkerste viskroketjes, visburgers, fritti misti en soep ga je naar Kiosko, aan het Piazza XXIV Maggio

*Rost Eat, aan de Via Vigevano 14, maakt zoals de naam al doet vermoeden geroosterd vlees, of beter gezegd sappig geroosterde lamsvleesspiesjes – de lekkerste van heel Milaan

*Mangiari di Strada (Via Lorenteggio 269) is eigenlijk meer een soort kraam met terras dan een echt restaurant, maar dat mag de culinaire pret niet drukken. Je vindt er heel wat lekker street food (alleen geopend tussen 12.00 en 15.00 uur), zoals arancini (gefrituurde risottokroketjes) en cannoli.

A tavola!

Een paar fijne tips voor als je uitgebreid wil dineren. Allereerst twee favorieten voor hét gerecht van Milaan, risotto alla milanese: Ratanà (Via Gaetano de Castillia 28) en Al Garghet (Via Selvanesco 36). Hier eet je echt een risotto met een gouden tintje, desgewenst traditioneel geserveerd met ossobuco.

Ook typisch Milanees: de cotoletta, gemaakt van kalfsvlees (volgens het authentieke recept van een kalf dat nog geen acht maanden oud is) dat wordt platgeslagen en vervolgens wordt gepaneerd.

De lekkerste cotoletta alla milanese eet je bij Osteria Brunello (Corso Giuseppe Garibaldi 117), Trattoria Arlati (Via Alberto Nota 47), Da Martino (Via Carlo Farini 8), Da Rita e Antonio (Via Giacomo Puccini 2a) of Damm-atrà (Via Lombardini 1).

Erba Brusca
Erba Brusca ligt midden in het groen, aan de Alzaia Naviglio Pavese 286. Het restaurant afficheert zichzelf als Orto con Cucina, moestuin met keuken.  Het is een idee van een groep jonge ondernemers die eerder het succesvolle Milanese restaurant Ratanà openden.

Het concept is even eenvoudig als subliem: met de ingrediënten uit de moestuin (waaronder natuurlijk ook erba brusca, veldzuring) worden originele gerechten gemaakt, met groenten en kruiden in de hoofdrol. Het restaurant is honderd procent eco friendly en er wordt dus gekookt met respect voor de seizoenen. Zodoende word je ook als vaste gast elke keer opnieuw verrast en verwend.

28 Posti
Er zijn inderdaad precies 28 plekken bij 28 Posti, een fijn restaurant aan de Via Corsico 1, in de wijk Navigli. Het restaurant is ontworpen door de Italiaanse architect Francesco Faccin. Om zijn project te kunnen verwezenlijken, liet hij 28 posti bouwen door Milanese gevangenen, als onderdeel van een sociaal project. Over elk detail is nagedacht. Zo zijn alle lampen gemaakt van oude plastic flessen.

Chef-kok Caterina Malerba is verantwoordelijk voor het menu. Zij kookt vooral met lokale producten van de hoogste kwaliteit, hetgeen in combinatie met de fijne sfeer garant staat voor een heel bijzondere eetbeleving. Reserveer dus tijdens een bezoek aan Milaan zeker twee (of meer) van die 28 posti!

U Barba
Marco en Paul, de eigenaren van U Barba (Via Decembrio 33), een bijzonder restaurant annex jeu-de-boulesbaan, droomden lange tijd van een bijzondere plek waar ze inwoners en bezoekers van Milaan kennis konden laten maken met specialiteiten uit hun geboortestad Genua.

Bij U Barba word je verwelkomd door de warme sfeer, de geuren die uit de keuken komen en de laagdrempelige inrichting. Je schuift aan alsof je bij de familie hoort en waar je – uiteraard – tussen de gangen door of na een aperitivo ook een balletje kunt gooien. De grootste verrassing van U Barba is echter de grote binnentuin, waar de gerechten uit Genua nog net even beter smaken.

Un Posto a Milano
Een plek in Milaan is niet zomaar een plek in Milaan. Un Posto a Milano (Via Privata Cuccagna 2) is een fijn restaurant in een gerestaureerde boerderijhoeve, met zo lang het weer het toestaat een fijn terras. Op het menu staan veel authentieke gerechten uit de regio Lombardije, honderd procent biologisch, met ingrediënten uit de eigen moestuin of lokaal geproduceerd, en bijna allemaal vegetarisch. Het culinaire brein, chef Nicola Cavallaro maakt van deze plek un posto particolare, een bijzondere plek.

Buonissima Brera
Onze favoriete culinaire adressen in Brera bevinden zich bijna allemaal aan de Via San Marco en de Via Solferino. We tippen allereerst wijnbar N’Ombra de Vin (Via San Marco 2), die is gevestigd in de refter van een voormalig Augustijner klooster, dat ooit naast de San Marco lag. De zestiende-eeuwse eetzaal is nog altijd bijna zo goed als intact en vormt het perfecte decor voor de zeer uitgebreide collectie wijnen van N’Ombra de Vin.

Uitgebreid eten kan bij Latteria San Marco (aan de Via San Marco 24), waar het menu elke dag wisselt maar waar je altijd de heerlijkste gerechten voorgeschoteld krijgt.

In de Via Solferino stoppen we allereerst bij Birreria Baladin (nummer 56), waar je veel bijzondere bieren kunt proeven. Bij Enoteca Cotti (nummer 42) koop je de lekkerste wijnen in een winkel in art nouveau-stijl, een waar Luilekkerland voor wijnliefhebbers.

Lekker eten kan aan de Via Solferino bijvoorbeeld bij Pisacco (op nummer 48). Liever iets zuidelijkers op tafel? Bij I Salentini (op nummer 44) waan je je even in Puglia, met een kaart vol streekgerechten uit de hak van de laars.

Heel veel kleur vind je bij L’Orto di Brera, een groentejuwelier. Je vindt hier een schitterende selectie groente en fruit, verse sappen en smoothies, salades, bijgerechten en complete maaltijden (grotendeels vegetarisch maar soms ook met biologisch vlees).

Fonderie Milanesi
Alleen al vanwege de locatie, een negentiende-eeuwse ijzergieterij, uniek, maar ook de kaart voor lunch, brunch (in het weekend), aperitivo en diner is een goede reden om richting dit adres te wandelen (Via Giovenale 7).

SignorVino
Bij SignorVino strijk je – zoals de naam al doet vermoeden – neer voor een goed glas wijn, al dan niet met een hapje erbij, met een uniek uitzicht op de achterkant van de Duomo. Het is een van de beste plekken voor een glas wijn bij zonsondergang, als de pijlers van de Duomo steeds donkerder afsteken tegen de prachtig van kleur veranderende hemel (Piazza Duomo, op de hoek met de Corso Vittorio).

Slow Sud
Slow Sud heeft met chef Federico Buonannata (what’s in a name?buonannata betekent ‘uit een goed jaar’) iemand in huis die het lekkerste van Sicilië naar Milaan brengt, met onder meer caponata, panelle en zonnige Siciliaanse wijnen (Via delle Asole 4).

Santeria
Santeria is een laagdrempelig restaurant, boekwinkel, koffiebar en werkplek in één, met een prachtige tuin waar het eveneens goed toeven is (Via Ettore Paladini 8).

Al Fresco
Al Fresco heeft een grote tuin waar je heerlijk kunt genieten van een menu vol met heerlijke gerechten met een eigentijdse touch (Via Savona 50).

Taglio
Taglio is een winkel, cocktailbar en restaurant ineen, met zowel typisch Milanese als authentiek Italiaanse gerechten op de kaart (Via Vigevano 10).

Da Abele
Deze trattoria is een echt instituut in Milaan, aangezien men er al sinds 1979 kookt, met onder meer een aantal mooie risotto’s op de kaart (Via Temperanza 5).

Fishbar de Milan
Fishbar de Milan biedt een menu vol vis, van oesters en inktvis tot gegrilde vis uit de oven, met een mooie mix van Italiaanse, Amerikaanse en Aziatische invloeden (Via Montebello 7).

Carlo e Camilla
Bij Carlo e Camilla, gevestigd in een oude molen, staat de beroemde chef Carlo Cracco in de keuken om alle gasten, gezellig aan een lange tafel, te voorzien van culinaire hoogstandjes (Via G. Meda 24).

Food in the Streets

Nog een extra tip voor de lekkerbekken die Milaan bezoeken: boek een food tour met de Nederlandse Inge van Food in the Streets. Tijdens een stadswandeling van ongeveer twee uur ontdek je de geschiedenis van de stad, gezien door de bril van voedsel.

Onderweg zijn er natuurlijk een paar proeverijtjes, in dit geval van lokaal geproduceerde lekkernijen die vaak op traditionele en/of duurzame manier zijn gemaakt. Kijk voor meer informatie op de website van Food in the Streets en lees Inges gastblogs voor Ciao tutti.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *