Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Milaan met Leonardo da Vinci als gids

Welkom in het Milaan van Leonardo da Vinci! Tijdens deze City Walk, die is uitgestippeld door Inge, onze gastblogger in Milaan, ontdek je de stad door Da Vinci’s ogen. Je wandelt met Da Vinci als gids naar prachtige, vaak minder bekende plekken in de stad. Dat betekent dat je terug in de tijd gaat naar het einde van de vijftiende eeuw.

Je zult echter niet alleen maar geschiedenis zien, want Da Vinci was een man die zijn tijd ver vooruit was. Zijn ideeën zijn nog altijd actueel en zijn uitvindingen worden ook nu nog gebruikt.

Je ontdekt bekende en onbekende plekken in Milaan, van een kleurrijk Nederlands kunstwerk tot een middeleeuws kasteel. Je speurt naar draken en eenhoorns, bezoekt ‘de Sixtijnse Kapel van Milaan’ en ontdekt Romeinse resten in het hart van de stad.

Je drinkt een caffè of een smoothie in een voormalig postkantoor, drinkt water uit een drakenbek, geniet van een buitengewoon lekkere gelato, ontdekt een optische illusie en wandelt langs het belangrijkste kanaal van de stad.

De wandeling is ongeveer vijf kilometer lang en duurt, inclusief stops, ongeveer een ochtend. In de begeleidende tekst staan leuke feitjes, maar je wordt ook zelf aangemoedigd om de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt eens goed te bekijken. Laat je niet alleen leiden door waar wij je heen brengen, maar open ook zelf je ogen en ga op ontdekkingstocht door Milaan!

Bestel de City Walk in Milaan

De Ciao tutti City Walks zijn digitale uitgaven. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail de link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt de wandeling vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (smartphone, laptop, computer en/of tablet) van alle moois genieten. In de City Walk vind je een link naar de route in Google Maps.

Nog meer wandelroutes voor je stedentrip Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks en wandel met ons mee door onder andere Turijn, Verona, Bologna, Venetië, Florence, Rome en Napels.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *