Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bed & Breakfast Carpe Diem – pluk de dag in Solferino

Je ogen openen in Italië is altijd een feestje, maar bij B&B Carpe Diem in Solferino, vlak bij het Gardameer al helemaal. Op uitnodiging van de Vlaamse An Beirens, die hier al jaren woont en de omgeving op haar duimpje kent, plukte Saskia dit voorjaar een paar dagen al het moois dat Solferino, de Colline Moreniche en de omliggende steden en dorpjes te bieden hebben.

B&B Carpe Diem Solferino uithangbord

An is, naast eigenaar van B&B Carpe Diem, ook reisleidster voor dit gebied. Tijdens eerdere uitstapjes nam ze Saskia al mee op pad, naar onder meer Il Vittoriale (het voormalige woonhuis van Gabriele D’Annunzio) en Mantova. An en Saskia fietsten door het Parco del Mincio, bezochten een mooie wijngaard, maakten een boottocht op het Gardameer en natuurlijk ontdekten ze Solferino zelf.

Hemelse sferen in kamer Acqua Azzurra

Indien beschikbaar, reserveert An kamer Acqua Azzurra voor Saskia. Deze kamer dankt haar naam aan een liedje van Lucio Battisti.

Dankzij de vaardige handen van Mauro, Ans echtgenoot, en Ans oog voor detail is alles in de kamer helemaal af, van de lampjes bij het bed tot de fijne douche, van het bureautje waar het schrijven nog inspirerender is dan anders tot de sfeer die je meteen voelt als je de drempel overstapt – je voelt je direct helemaal thuis.

Sogni d’oro bij Notte Rosa en Alba Chiara

Naast Acqua Azzurra telt B&B Carpe Diem nog twee kamers, net zo mooi gerenoveerd en met net zo veel oog voor detail ingericht: Notte Rosa en Alba Chiara, de familiesuite op de eerste etage, met prachtig uitzicht op de zonsopkomst.

Net als Saskia’s kamer danken deze kamers hun naam aan liedjes: Notte Rosa van Umberto Tozzi en Alba Chiara van Vasco Rossi.

Pluk de dag met een heerlijk ontbijt

Deze muzikale connotatie versterkt het Carpe Diem-gevoel nog meer, net als het ontbijt dat bestaat uit Italiaanse cornetti, zoete en hartige lokale lekkernijen, yoghurt, fruit, thee en – uiteraard – een romige cappuccino of sterke caffè (met prachtige suikerzakjes van het Rode Kruis, dat dankzij de strijd in Solferino is ontstaan, zoals je in deze blog kunt lezen).

Tel hier de gastvrijheid van An, Mauro, hun zoon Tobia en kat Rufus bij op en je weet zeker: hier wacht een geweldig verblijf. Carpe diem!

Boek je vakantie bij B&B Carpe Diem

Ook de dag plukken in Solferino? Dat kan! Op de website van B&B Carpe Diem vind je meer informatie en kun je ook meteen reserveren. Nog vragen? Dan kun je An mailen via info@carpediemsolferino.it of bellen / appen via 0039-3311116931.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

 1. Brenda Auwelaert

  Ann,
  Wij kregen via vrienden te horen dat het zeker de moeite was om bij jou eens langs te komen.
  Het was ondertussen al 30 jaar geleden dat we naar het gardameer kwamen.
  De B&B is er eentje van top kwaliteit. Mooie kamer, (we mochten nog kiezen) met een zacht bed , tafeltje en kast
  Op de tafel lag een map klaar met heel wat info over de streek en tips om te gaan eten in de buurt.
  Het ontbijt was lekker met alle dagen iets anders als extra. Op pasen werden we zelfs nog extra verwend
  Wil je graag mondelinge info van wat te doen in de streek? Spreek dan zeker Ann aan , ze heeft je met veel plezier een extra woordje uitleg.
  Wij kregen zelfs geleide wandelingen door haar gemaakt mee op onze gsm.
  Het is hier leuk vertoeven, wat weg van de drukte, maar zeker dicht genoeg om wat leuke uitstappen te maken in de buurt
  .De week was snel voorbij in het mooie Solferino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *