Download gratis de Ciao tutti app!

Bed & Breakfast Carpe Diem – pluk de dag in Solferino

Je ogen openen in Italië is altijd een feestje, maar deze ochtend nog meer dan anders. We logeren namelijk bij B&B Carpe Diem in Solferino, vlak bij het Gardameer. Op uitnodiging van de Vlaamse An Beirens, die hier al jaren woont en de omgeving op haar duimpje kent, plukken we een paar dagen al het moois dat Solferino, Le Colline Moreniche en de omliggende steden en dorpjes te bieden hebben.

B&B Carpe Diem Solferino uithangbordB&B Carpe Diem Soferino Evening OLYMPUS DIGITAL CAMERA

An is, naast eigenaar van B&B Carpe Diem, ook reisleidster voor dit gebied en heeft voor ons een programma vol pareltjes samengesteld, van een bezoek aan Il Vittoriale (het voormalige woonhuis van Gabriele D’Annunzio) tot een rondleiding door Mantova, van een olijfolieproeverij tot heerlijke diners, van een rondleiding door Cavriana en Volta Mantovana tot een fietstocht door het Parco del Mincio, van een bezoek aan een wijngaard (met wijnproeverij!) tot een wandeling door Solferino zelf; we zullen onze ogen uitkijken – en jullie hopelijk met ons.

We beginnen vandaag echter met onze heerlijke kamer, Acqua Azzurra genaamd, naar een liedje van Lucio Battisti. Dankzij de vaardige handen van Mauro, Ans echtgenoot, en Ans oog voor detail is alles in de kamer helemaal af, van de lampjes bij het bed tot de fijne douche, van het bureautje waar het bloggen nog inspirerender is dan anders tot de sfeer die je meteen voelt als je de drempel overstapt – we voelen ons helemaal thuis.

B&B Carpe Diem Solferino Room Acqua Azzurra

Naast Acqua Azzurra zijn er in de voormalige hooischuur nog twee kamers, net zo mooi gerenoveerd en met net zo veel oog voor detail ingericht: Notte Rosa en Alba Chiara, de familiesuite. Net als ‘onze’ kamer danken deze kamers hun naam aan liedjes: Notte Rosa van Umberto Tozzi en Alba Chiara van Vasco Rossi.

B&B Carpe Diem Solferino Room Alba Chiara B&B Carpe Diem Solferino Room Notte Rosa 2 B&B Carpe Diem Solferino Room Notte Rosa

Deze muzikale connotatie versterkt het Carpe Diem-gevoel nog meer, net als het ontbijt dat bestaat uit Italiaanse cornetti, zoete en hartige lokale lekkernijen, yoghurt, fruit, koffie, thee en – uiteraard – romige cappuccino. In de zomer kun je zelfs ontbijten op het terras, met als extraatje een schitterend uitzicht, maar daarvoor is het nu net te fris.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tel hier de gastvrijheid van An, Mauro, hun zoon Tobia en kat Giangi bij op en je weet zeker: hier wacht een geweldig verblijf. Carpe diem!

B&B Carpe Diem Solferino noiMauro, An en TobiaB&B Carpe Diem Solferino Giangi 2Giangi in het najaarszonnetje

Meer informatie en boeken
Ook de dag plukken in Solferino? Dat kan! Op de website van B&B Carpe Diem vind je meer informatie en kun je tevens meteen reserveren.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Ga ook eens kijken in de grote toren,Il Spia, en zie over het omliggende landschap.
    Je komt vast ook nog terug op de historische betekenis van Solferino, want die is heel bijzonder.
    Wij volgen je op de voet, kennen het gebied en komen er graag!
    Ciao,
    Hetty

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *