Home » City Walks - stadswandelingen » Magnifica Mantova – een wandeling langs al het moois van Mantua
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Magnifica Mantova – een wandeling langs al het moois van Mantua

Mantova (of Mantua) was in 2016 de culturele hoofdstad van Italië, maar ook nu is deze heerlijke Noord-Italiaanse stad vol schitterende kunstwerken een bezoekje waard!

Mantova-skyline (1)

Samen met het iets verderop gelegen Sabbioneta staat Mantova sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van Unesco, vanwege de grote architectonische waarde én vanwege de prominente rol die Mantova speelde in de verspreiding van de renaissancecultuur.

Bij het binnenrijden van de stad heb je al meteen vanaf de Ponte di San Giorgio een prachtig zicht op de skyline, een magisch profiel van de monumenten die de stad rijk is. Mantova was eeuwenlang het thuis van de familie Gonzaga, die het in Mantova en omstreken voor het zeggen had. De Gonzaga’s verfraaiden de stad met kunstwerken en monumenten. Dankzij hen werd Mantova een van de belangrijkste steden in Noord-Italië – en veel van deze rijke erfenis is nog altijd te bewonderen in het historisch centrum van de stad.

Duomo-Mantova-Piazza-Sordello

Met dank aan An Beirens van GardaSlowandMore.com die ons een paar keer meenam naar Mantova, nemen we je in deze City Walk mee naar het Palazzo Ducale (met de beroemde Camera degli Sposi), laten we je kennismaken met de ‘Romeo en Julia uit de prehistorie’ en ontdek je het prachtige Teatro Bibiena. Je strijkt neer voor een lunch aan het levendige Piazza delle Erbe, bewondert de mooiste kerken van Mantova en wandelt naar het Palazzo Te, met de indrukwekkende Sala dei Giganti.

Camera-degli-Sposi-Palazzo-Ducale-MantovaPalazzo-Te-Mantova

Als extra’s suggereren we een bezoek aan Sabbioneta, de ‘ideale stad’ dicht bij Mantova, en aan het Parco del Mincio, een schitterend natuurgebied dicht bij Mantova, te voet, per fiets of per boot.

Je vindt het allemaal – en nog veel meer – in onze City Walk:

Ciao-tutti-City-Walk-Mantova

Download Magnifica Mantova voor € 3,99

Geniet van la magnifica Mantova!

Mantova-skyline (2)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *