Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5 alternatieven voor de Cinque Terre

Ze zijn prachtig, de vijf kleurrijke dorpjes van de Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Ze zijn echter ook heel populair, wat er – zeker in de zomermaanden – voor zorgt dat de dorpjes overspoeld worden door toeristen van over de hele wereld.

Je loopt met heel veel anderen door de smalle straatjes, staat hutjemutje op het dorpsplein en moet je op piekmomenten echt een weg door de mensenmassa banen. Niet precies wat je je van een bezoek aan deze pittoreske dorpjes voorstelt.

Mocht je geen tijd hebben om buiten het seizoen de Cinque Terre te bezoeken (in de wintermaanden is het er net zo mooi en bijna uitgestorven), dan zijn deze vijf dorpjes een prima – en veel rustiger alternatief – voor de dorpjes van de Cinque Terre.

Portovenere

Net ten zuiden van Riomaggiore schittert het pittoreske havenstadje Portovenere. De smalle straatjes, de gekleurde huisjes en het authentieke haventje maken dit plaatsje tot een van de meest romantische plekken aan de Ligurische kust – en eigenlijk ook tot de verborgen zesde parel van de Cinque Terre.

Het is zeker zo mooi, zo niet mooier dan een van de vijf beroemde dorpjes. Bovendien is het er veel minder toeristisch én is er meer te doen. Er zijn heerlijke restaurants en winkels; het prachtige blauwe water en de zeer charmante uitstraling doen de rest. In dit artikel lees je meer over prachtig Portovenere.

Levanto

Het elegante Levanto wordt veel minder bezocht dan de beroemde buurdorpjes die samen de Cinque Terre vormen. Dat betekent dat je er in alle rust kunt slenteren.

Levanto heeft slow living hoog in het vaandel staan. Dompel je onder in dit langzame ritme en dwaal er op je gemak rond, zonder haast, zonder plattegrond. Zo vang je de lome, authentieke sfeer die in de straten van Levanto hangt, voor je neerstrijkt op het strand. Lees meer over lekker slow Levanto in dit artikel.

Camogli

Met het kleurrijke geheel van hoge smalle huisjes en pittoreske haventje is Camogli misschien wel het meest sfeervolle plaatsje aan dit stukje kust. Het strand loopt uit in een punt, waarop de indrukwekkende, geel gekleurde Basilica di Santa Maria Assunta prijkt.

De promenade met zijn gezellige terrasjes nodigt uit tot een cappuccino of een aperitivo op het terras. Met een glas wijn in de hand de zon in de zee zien zakken; veel mooier wordt het niet! Dwaal mee door het kleurrijke Camogli.

Nog een tip voor als je Camogli bezoekt: de prachtige abdij van San Fruttuoso.

Cervo

Tussen Albenga en Imperia prijkt een van de borghi più belli, mooiste dorpjes, van Ligurië: Cervo. Het is inderdaad een van de mooiste kustdorpjes van heel Ligurië. Vanaf zee rijst het dorpje meteen de hoogte in; een prachtig gezicht.

De sfeer in Cervo is gemoedelijk en door de afwezigheid van moderne architectuur lijkt het of de tijd hier heeft stilgestaan. Dorpsbewoners ontmoeten elkaar rond de San Giovanni Battista, een van de belangrijkste kerken van het plaatsje. Hartje zomer kun je in die kerk ook bijzondere muziekuitvoeringen bijwonen.

De San Giovanni wordt in de straten van Cervo ook wel de chiesa dei corallini genoemd – de koraalkerk. De naam komt van de dorpsbewoners die tussen de zestiende en de achttiende eeuw als koraalvisser werkten op het overzeese Sardinië en Corsica, en zo veel rijkdom mee terugnamen naar Cervo. Rijkdom waarmee onder andere de kerk kon worden gebouwd.

Geniet al dwalend van de sfeer en romantiek van het plaatsje: het spel van de schaduwen in de steegjes, de geur van pijnbomen en olijfgaarden en het uitzicht op de schitterende zee. Via deze link lees je meer.

Boccadasse

Boccadasse is de pittoreske oude visserswijk van Genua. De authentieke huizen zorgen voor een schilderachtige aanblik, maar het meest fotogeniek zijn de vissers die op het strandje hun netten repareren of hun boot voorzien van een nieuwe lik verf.

Wandelend door de straatjes van dit romantische stukje Rivièra zul je je hart op elke straathoek opnieuw verliezen… Neem via deze link alvast een kijkje in Boccadasse.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Jullie vergeten een van de mooiste…Tellaro

    https://www.youtube.com/watch?v=eR44eNQCuVY

  2. Ook heel mooi inderdaad, daar schreven we al eerder over > https://ciaotutti.nl/reizen-door-italie/reizen-door-italie-ligurie/betoverend-tellaro/ We kunnen wel tien alternatieven noemen, maar wilden het vanwege de vijf dorpjes nu ook bij vijf plekken houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *