Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

La Giravolta – 360 graden genieten in Le Marche

We draaien nog een rondje om onze as, langzaam, genietend van elk detail dat we zien: het zachtjes wuivende gras, het zilvergroen van een eeuwenoude olijfboom, een zwaluwjong dat een duikvlucht oefent, de geurige rozen en de strakblauwe lucht die samen met de kleur van het zwembad wedijvert om het helderste blauw.

Bij La Giravolta weet je bijna niet waar je moet kijken, zoveel moois is er om je heen te zien. Voor dit uitzicht vielen ook Hanneke, Marko, Luuk en Zara. In juni 2007 kochten ze even buiten het dorpje Barchi, in de provincie Pesaro-Urbino, een huis. Of beter gezegd een bouwval, want het huis was flink vervallen en overwoekerd door struiken die jarenlang ongeremd hadden kunnen groeien.

Hanneke en Marko maakten prachtige plannen, die gelukkig – na veel geduld – ook door de gemeente werden goedgekeurd. In juli 2008 konden ze aan de slag met de grootschalige renovatie. In september 2009 verhuisden ze zelf naar dit droomdomein, waarna ze in het voorjaar van 2010 eindelijk ook de deuren konden openen voor gasten.

Lekker luxe vakantie vieren

La Giravolta heeft vijf zeer mooie, luxe appartementen, gerestaureerd naar hoge maatstaf. De appartementen verschillen in grootte, maar hebben allemaal een ruime luxe keuken en een privéterras. De houten balken plafonds geven elke ruimte een authentieke sfeer.

Ieder appartement heeft een volledig ingerichte keuken, uiteraard met vaatwasser. Ook is er in elk appartement een zithoek met een comfortabele bank, een satelliet-televisie en een wifi-aansluiting. De inrichting is modern en zeer comfortabel. Aan alles is gedacht: er is zelfs een hometrainer voor gezamenlijk gebruik en voor de kinderen is er een speelhoek en een tafeltennistafel.

De appartementen hebben een, twee of drie slaapkamers en een badkamer. Alle bedden worden in de zomer voorzien van klamboes en alle slaapkamers van ventilatoren. Voor wie een wasje wil draaien: er is een wasmachine voor gezamenlijk gebruik.

In ieder appartement is een informatiemap aanwezig met nuttige informatie, bezienswaardigheden en tips voor de beste restaurantjes met heerlijk (en eerlijk) eten. Elk seizoen wordt deze aangevuld met gezellige lokale feesten en activiteiten, wijnhuizen en andere nieuwe ontdekkingen. In de bibliotheek van La Giravolta vind je boeken en tijdschriften om heerlijk mee in de tuin te gaan zitten en alles om je heen te vergeten – als dat lukt met zo’n uitzicht tenminste…

In de tuin vind je namelijk olijfbomen, cipressen en allerlei bloeiende planten. Op het lager gelegen deel van het terrein ligt het zwembad van veertien bij zes meter, omringd door een ruim terras met comfortabele ligstoelen met parasols vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt.

Le Marche – verrassend veelzijdig

Heerlijk eten en de afwisseling van natuur en cultuur met een dagje strand maken Le Marche tot een ideale vakantiebestemming. In de omgeving van La Giravolta is van alles te zien en te doen.

Dwaal door prachtige steden als Fano, Urbino, Senigallia, ontdek fotogenieke dorpjes als Mondavio, Orciano, Fossombrone en Corinaldo en geniet van een dagje aan de Adriatische kust, met een duik en een bord spaghetti alle vongole als lunch.

Le Marche is echter niet alleen een mooie zomerbestemming. In de herfst zijn er volop wijn- en truffelfeesten en kun je er heerlijk wandelen. Ook in de lente, wanneer de natuur ontluikt en de temperatuur vaak al heel aangenaam is, is het hier heerlijk vakantie vieren, met een verrassend veelzijdig landschap om je elke dag opnieuw aan te laven. Buona vacanza!

La Giravolta
Via Giardino Campioli 10, 61040 Barchi – Terre Roveresche
www.lagiravolta.eu | info@lagiravolta.eu
0039-0721977724

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *