Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Giardino Bardini – groene oase hoog boven Florence

In de wijk San Niccolò, in het meest authentieke deel van Florence, schittert de Giardino Bardini. Deze tuin van Villa Bardini is een klein paradijs met een hemels uitzicht op de Duomo, de terracottakleurige daken en ranke kerktorens van de stad.

De Giardino Bardini biedt namelijk niet alleen een heerlijk groene oase in de stad, met in het voorjaar een unieke pergola vol blauweregen, maar zorgt ook voor een van de mooiste uitzichten op de koepels, torens en daken van het historisch centrum van Florence.

Geniet alvast mee van een virtuele voorjaarswandeling door de Giardino Bardini:

De wijk San Niccolò was ooit enkele dagen het thuis van Galileo Galilei. Zijn huis aan de Costa San Giorgio is nog steeds herkenbaar, dankzij de geometrische fresco’s en een portret van de natuurkundige. De ramen van Galilei’s huis kijken uit op de tuinen van Villa Bardini, best een straf voor iemand die er door huisarrest niet zelf van kon genieten.

De Giardino Bardini is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Op maandag is de tuin gesloten. Meer informatie vind je op de website van Giardino Bardini.

met dank aan Stefano Cellai voor een aantal foto’s

De musea van Villa Bardini

Overigens is ook Villa Bardini zelf een bezoek waard. Deze prachtige villa aan de Costa San Giorgio 2 biedt onderdak aan twee musea voor moderne kunst. In het Museo Pietro Annigoni vind je werken van schilder en beeldhouwer Annigoni, bekend dankzij zijn portretten van beroemdheden.

In het Museo Fondazione Roberto Capucci is het werk van modeontwerper Capucci te zien. Hij is vooral bekend vanwege zijn ‘gebeeldhouwde’ jurken.

Dan is er in dit stukje stad ook nog het Museo Stefano Bardini (Via dei Renai 37). Dit museum dankt zijn bestaan aan de kunstcollectie van antiekhandelaar Stefano Bardini, die zijn verzameling, met onder andere werk van Donatello en Andrea della Robbia, aan de stad heeft nagelaten.

Ook vind je hier de originele duivel van Giambologna, waarvan een kopie uitkijkt over het kruispunt van de Via Strozzi en de Via dei Vecchietti.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *