Download gratis de Ciao tutti app!

FICO Eataly World (Bologna) – het beste uit de Italiaanse keuken

Vuoi essere fico? Wil je cool zijn? Met die vraag opent de website van het nieuwe themapark van Eataly, FICO Eataly World, dat op 15 november de deuren opent, vlak bij Bologna. Het park zelf gaat er volgens de site in elk geval heel cool uitzien!

FICO – Fabbrica Italiana Contadina
FICO staat voor Fabbrica Italiana Contadina en wil je op culinair gebied het beste van Italiaanse bodem laten zien. Voor het eerst vind je alle culinaire tradities van de twintig verschillende regio’s op één plek. Op een oppervlakte van ruim honderdduizend vierkante meter proef je de beste producten en de mooiste wijnen en ontdek je hoe al deze lekkernijen worden gemaakt. En dat helemaal gratis!

De boer op
Een deel van het park, zo’n twee hectare, is gereserveerd voor weilanden, velden en stallen, met meer dan tweehonderd dieren en ongeveer tweeduizend boeren die je graag alles over hun werk vertellen. In veertig kleine bedrijfjes kun je zien hoe onder andere kaas, pasta, olijfolie, bier en snoepjes worden gemaakt.

Er komen zes multimediale attracties, die onder meer gewijd zullen zijn aan de thema’s vuur, aarde, zee en dieren. Daarnaast vind je op het terrein zes workshopruimtes, een theater, een cinema en een congrescentrum. Er worden elke dag zo’n dertig evenementen en vijftig workshops georganiseerd.

Proeven, proeven, proeven
Natuurlijk komen er ook een markt, winkels en heel veel plekken om te proeven, van trattoria’s tot sterrenrestaurants. Ook komen er kleine street food-kiosks, want ook op dat gebied heeft Italië veel lekkers te bieden. Op het menu steeds op en top Italiaanse gerechten, gemaakt met de pure ingrediënten die ter plekke verbouwd/gemaakt worden.

Praktische informatie
FICO Eataly World ligt net even ten noorden van Bologna, aan de Via Paolo Canali 8. Vanaf het station van Bologna brengt bus 35 je in ongeveer een half uur naar de entree van het park. Je kunt het park te voet of per fiets verkennen, al dan niet onder leiding van de zogenaamde Biodiversiteit Ambassadeurs van FICO. Alle details vind je op de website van FICO Eataly World.

© foto’s: FICO Eataly World

Nog een voorproefje
In oktober komt er ook een nieuw kookboek van Eataly, van de makers van De Zilveren Lepel. Dit prachtige kookboek (dat ruim vijfhonderdvijftig pagina’s zal tellen) bevat driehonderd van de beste recepten uit de hedendaagse Italiaanse keuken,  geselecteerd door Eataly.

Deze fantastische en tegelijkertijd toegankelijke recepten in een bijzonder mooi jasje zijn een must have voor iedereen die graag Italiaans kookt. Eataly deelt geen zware pastagerechten met rijke, volle sauzen, maar verse en heerlijke gerechten, heldere instructies, nuttige tips én wijnadviezen, met als bonus een uitgebreide geïllustreerde lijst met uitleg over ingrediënten.

Nieuwsgierig? Je kunt het kookboek van Eataly via deze link alvast reserveren bij bol.com!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *