Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek verrassend veelzijdig Palermo!

Palermo is een stad van schitterende contrasten. Het spel van licht en donker, het verschil tussen brede straten en duistere achterafsteegjes, van de stilte in de kerken tot de drukte op de verschillende markten. Niets is wat het lijkt, niets is wat je verwacht. Teleurstellend is de stad allerminst. Als je je overgeeft aan het ritme van Palermo zul je de schoonheid van de stad ontdekken en in je hart sluiten.

Palermo è una cipolla,’ zo tekende de Palermitaanse schrijver en journalist Roberto Alajmo ooit op. ‘La città è così. È fatta a strati. Ogni volta che nu sbucci uno ne resta un altro da sbucciare.’ De vergelijking met een ui gaat inderdaad op voor deze fascinerende stad, die je niet op het eerste gezicht kunt doorgronden. Je moet de stad laagje voor laagje afpellen, waarbij alle moois zich beetje bij beetje onthult en je steeds een beetje dieper in de stad duikt.

101 redenen voor een bezoek aan Palermo

Er zijn honderd-en-één redenen voor een bezoek aan de stad: de prachtige Arabisch-Normandische gebouwen (die sinds 2015 ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan), de schitterende mozaïeken, de levendige markten, het sublieme street food, de kleurrijke street art, de enorme fontein op het Piazza Pretoria, de nabijheid van de zee, de ruim honderdvijftig kerken en kerkjes, de wapperende was, de kleurrijke koepels…

Lekker dikke digitale reisgids voor Palermo

Daarom maakten we een lekker dikke digitale reisgids voor de stad, met meer dan 400 pagina’s aan inspiratie voor je bezoek aan Palermo. We delen de mooiste plekken, met naast de beroemde highlights ook onbekende pareltjes, van een bijzonder uitkijkpunt tot een magische kamer.

We nemen je mee naar de kleurrijkste markt van de stad, laten je proeven van het Palermitaanse street food en delen de beste adresjes voor cappuccino, lunch, aperitivo en diner. Je dwaalt door de straten van de stad en ontdekt bij elke stap hoe verrassend veelzijdig Palermo is.

Tot slot nemen je ook even mee buiten de stad, de Monte Pellegrino op, naar Monreale en naar Mondello, voor een dagje ontspannen aan zee. Boek dus maar vast je ticket; Palermo ti sta aspettando, Palermo wacht op je!

Bestel de Special over Palermo

Een klein voorproefje in beeld:

Ontdek ál onze verhalen en tips voor Palermo in onze Special!

Bestel de Special over Palermo

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, smartphone of tablet) van alle moois in je Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. Miranda groen

    Palermo is een aanrader. Zijn er in oktober 2017 geweest en logeerden in B&B White dichtbij het station. Een perfecte uitval basis om van hieruit te genieten van deze prachtige stad en een lieve inwoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *