Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De grootste openluchtboekhandel ter wereld

De grootste openluchtboekhandel ter wereld vind je niet in New York, Parijs of Barcelona. Nee, de grootste collectie boeken in de openlucht vind je in Palermo!

Pietro Tramonte heeft een heel imperium aan boeken opgebouwd. Naar eigen zeggen runt hij aan het Piazza Monte Santa Rosalia in Palermo (tussen de Via Bara all’Olivella en de Via del Poeta) de grootste boekhandel in de openlucht ter wereld, met meer dan vijfenveertigduizend boeken die afkomstig zijn uit alle hoeken van diezelfde wereld. We vinden inderdaad ook kratjes vol Nederlandstalige boeken, zeer gedateerd maar toch.

De bijna zeventigjarige Pietro is sinds 2012 zo goed als elke dag in zijn boekhandel te vinden. Hij vertelt je graag zijn levensverhaal terwijl je langs de boekenplanken dwaalt. Na een donatie (of beter nog: een ander boek in ruil) ben je de nieuwe eigenaar van een boek dat Pietro eerder onder zijn hoede nam, maar bovenal ben je een bijzondere ervaring en een unieke ontmoeting rijker.

Op zoek naar nog meer verrassingen in de straten van Palermo? Lees dan ook onze artikelen over street art in Palermo en over het lekkerste street food in Palermo.

Al onze tips voor Palermo vind je in onze lekker dikke digitale reisgids, met meer dan vierhonderd pagina’s aan inspiratie voor je bezoek aan Palermo. We delen de mooiste plekken, met naast de beroemde highlights ook onbekende pareltjes. Palermo ti sta aspettando, Palermo wacht op je!

Bestel de Special over Palermo

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, smartphone) of tablet van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *