Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Lago di Beau – Beau van Erven Dorens ontvangt gasten aan het Comomeer – mét tips voor de locaties

In het najaar van 2021 verbleef Beau van Erven Dorens aan het Comomeer, voor de opnames van zijn nieuwe programma Lago di Beau.

Op zijn Instagrampagina schreef Beau: ‘Ik trek in dat programma een paar dagen op met twee bijzondere gasten in de buurt van het prachtige Comomeer in Noord-Italië. Een romantisch decor vol bergtoppen en pittoreske dorpjes, gelegen tussen de groene heuvels en het diepblauwe water. De ideale situatie voor contemplatie en mooie gesprekken! Heel veel zin in!’

Mooie gesprekken in de traditie van Villa Felderhof

Hiervoor verbleef Beau van Erven Dorens in een prachtig huis in Oreo, tussen Pognana Lario en Faggeto Lario, bijna recht tegenover de villa van George Clooney.

Ons schrijvershart gaat sneller kloppen als we de foto’s van het huis zien, dat The Writer’s Nest wordt genoemd. Alleen al die bibliotheek, met uitzicht op het water!

Helaas is de prijs zodanig hoog dat het voor ons bij dromen blijft, maar vanaf zondag 2 januari geniet je via je scherm vier weken lang mee van dit huis en het Comomeer. Beau ontvangt hier Maan, Tijl Beckand, Nick Schilder, Miljuschka Witzenhausen, Claudia de Breij, Ruud de Wild, Ernst Kuipers en Edsilia Rombley – voor boeiende gesprekken in de traditie van Villa Felderhof.

Een aantal locaties uit Lago di Beau

het restaurant van Hotel Vapore
en het beroemde bruggetje van Nesso

In de tweede aflevering vaart Beau samen met Maan en Tijl Beckand naar Varenna. ‘s Avonds gooien ze het anker uit bij Hotel Vapore in Torno, een klein familiehotel dat ook een restaurant met een prachtig terras heeft (als we tenminste goed gespeurd hebben, want de naam van het restaurant wordt niet genoemd).

foto: Hotel Vapore

In de derde aflevering zie je hem een duik nemen vanaf het beroemde bruggetje in Nesso. Dit charmante dorpje ligt ten noorden van Beaus verblijf aan het Comomeer, in de richting van Bellagio.

Deze Ponte della Civera is dan ook een van de meest fotogenieke plekken van Nesso. Niet alleen de brug zelf is namelijk prachtig om te zien, maar vanaf de brug heb je ook mooi uitzicht op de Orrido di Nesso, een diepe kloof, en de metershoge waterval in deze kloof.

En dat niet alleen: het is een perfecte plek voor een duik in het heldere water van het Comomeer.

Villa Balbianello

Met Ruud de Wild en Claudia de Breij vaart Beau ook naar Villa Balbianello. Dankzij de ligging van de tuin, hoog boven het water, heb je er een schitterend uitzicht over het Comomeer. Maar ook de tuin zelf mag er zijn, met statige beelden.

De villa schitterde onder meer in de James Bond-film Casino Royale (uit 2006), in een dubbelrol nog wel. Herken je het gebouw als het ziekenhuis én als de plek waar de Zwitserse bankier de code kreeg om zijn geld over te kunnen dragen?

Ook in de film Star Wars: Episode ll – Attack of the Clones (uit 2002) is er een rol weggelegd voor Villa del Balbianello. In deze blog lees je meer over deze villa.

Bellagio & Como

In de laatste aflevering bezoeken Beau, Ernst Kuipers en Edsilia Rombley het dorpje Bellagio en het kleine maar prachtige Teatro Sociale in Como, waarover je in deze blog meer leest.

foto’s: Diego Bonacina & Instagrampagina van Beau van Erven Dorens

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

 1. Lago di Beau,….lijkt mij een schitterende reportage, maar wordt uitgezonden op RTL 4
  Zo jammer. Ik woon in Belgie en wij kunnen RTL 4 niet nemen.
  Intriest. Zo moeten wachten op de lente, om dan maar zelf deze regio van Italie te bezoeken.

 2. Heb je familie in nederland met ziggo tv. Dan kun je de ziggo app op je telefoon, tablet downloaden. En op hun inlog gegevens ziggo tv kijken. En zelfs met een chromecast op je eigen tv kijken

 3. Prachtig programma, vooral door het Comomeer!

  Een bezoek aan het Comomeer is echt de moeite waard! Ontzettend veel te doen…..
  Betaalbare en heerlijke overnachtingen met of zonder boot aan het meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *