Home » Italië dichtbij » Hebben! » Carla G. – Italiaanse mode in Amsterdam
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Carla G. – Italiaanse mode in Amsterdam

Terwijl Willemijn in de hak van Italië inspiratie opdeed tijdens het Fashion Weekend in Lecce, shopte Saskia gewoon in Amsterdam een nieuwe garderobe bij elkaar. Uiteraard wel 100% Italiaans, want als Mozes niet naar de berg komt, komt de berg wel naar Mozes 😉

We werden door Italiëliefhebber Sanne namelijk getipt dat in de Utrechtsestraat sinds kort een winkel van Carla G. zit, een Italiaans familie bedrijf met als hoofdontwerpster Carla G. zelf. In Italië is dit een bekend merk en er is dan ook in alle grote steden wel een vestiging van Carla G te vinden. In Bologna stonden we laatst al in de paskamer, maar toen hadden we geen enkel grammetje meer over voor in de koffer.

Carla-G-Amsterdam

In Amsterdam stond ons echter niks in de weg om een feestelijke outfit te passen – en mee te nemen. Tevens hadden we zo de mogelijkheid om met Carolien Carbutto en Arlette Franke te praten, de eigenaressen van de winkel in de Utrechtsestraat. Zij maakten beiden kennis met Carla G. in Rome, waar ze allebei hebben gewoond. Daar werden ze helemaal fan van het merk – dat toen nog niet in Nederland verkrijgbaar was.

Ze vielen niet alleen voor de Italiaanse snit van de ontwerpen van Carla G. maar vooral ook omdat Carla G. een veelzijdige collectie brengt, met voor elk moment van de dag iets speciaals. Van stijlvolle zakelijke outfits tot fashionable jurkjes en comfortabele vrijetijdskleding. Tijdloze items met eigentijdse details maar ook hippe ontwerpen met een mooie afwerking. Chic en verfijnd, maar ook sportief.

CarlaG CarlaG-1 (1) CarlaG-1 (2) CarlaG-1 (3)

Carla G. staat daarmee voor vrouwelijke en eigentijdse mode voor de vrouw die houdt van stijl en elegantie, eenvoud en detail. En van Italië, want Carla G. ontwerpt niet alleen in Italië, ze werkt uitsluitend met luxe, hoogwaardige materialen die eveneens in Italië tot de meest mooie kleding worden bewerkt.

Bijna elk item willen we dan ook mee de paskamer in nemen… Na een lange passessie en eerlijk advies van beide dames, gaan we met een feestelijke outfit naar huis. Gelukkig valt er de komende maand veel te vieren!

CarlaG-1 (4) CarlaG-1 (5) CarlaG-1 (7) CarlaG-1 (8)

Je vindt de winkels van Carla G. in de grote Italiaanse steden als  Rome, Milaan, Bologna en Florence. En nu dus ook in Nederland, aan de Utrechtsestraat 27 in Amsterdam. Je kunt hier van maandag tot en met vrijdag terecht van 11.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag is de winkel geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op zondag van 12.00 tot 17.00 uurCarla-G

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Een reactie

  1. “In Bologna stonden we laatst al in de paskamer” staat er op jullie website. Toevallig bij Loft1 geweest in deze stad? Ik kan nergens in Nederland een reseller vinden van dit merk en ik vind ze helemaal geweldig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *