Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

Overal Venetië

Joost Mangnus trakteert ons elke maand op een verhaal over Venetië. Dit keer vraagt hij de lezers van Ciao tutti te laten zien dat je op elk vakantieadres iets van Venetië ziet. Met voor de leukste foto’s een boek met alle Venetië-blogs van Joost!

overal-Venetië (5)

Natuurlijk wil je je vakantie het liefste in Venetië vieren. Maar ja, je kinderen willen graag zwemmen. En je partner wil graag bergen beklimmen. Omdat je vooral in vakantietijd de goede vrede wil bewaren, stem je toe. En daar zit je dan op de camping van één of ander Frans plattelandsgehucht. Ver weg van je ideale vakantiebestemming. Hoewel, ver… Zo ver is het ook weer niet. Kijk maar eens goed rond en je zal Venetië zien. Als je er een fotootje van maakt, heb je Venetië misschien altijd bij de hand.

Denkend aan Venetië
Als je goed kijkt, zie je overal Venetië. Bijvoorbeeld op dat shirt van die dikke toerist. En leest die vrouw nou een boek van Donna Leon? Die brug daar lijkt wel erg op die Venetiaanse Ponte dei Tre Archi. Die man met die geruite broek heeft net zo’n hoedje als de gondeliers. En kijk het Venetië-overhemd dat ligt te pronken in die leuke kledingzaak. Waar je ook staat of gaat, er is altijd wel iets dat aan Venetië doet denken. Zodat je toch weer even in die betoverende stad bent – zelfs als je op een Franse camping zit.

overal-Venetië (1) overal-Venetië (2)

Dotan bij Rialto
Ik had het laatste nog tijdens het festival Rock Werchter. In een van de twee nieuwe megatenten hingen heel veel lichtjes. Deze lichtjes deden me denken aan de lichtjes die bij de Rialtobrug hangen. Terwijl Dotan er een zeer fraai optreden gaf, dacht ik aan Venetië. Bij Dotans hit Home moest ik glimlachen bij de zinnen ‘We are coming home’. Alsof ik thuiskwam in Noord-Italië.

overal-Venetië (3)

Duidelijk of een detail
Misschien maak je ook wel zo iets mee op jouw vakantieadres. Zie je daar een enorme muurschildering van Venetië. Of is er een ijsverkoper die Venezia heet. Maar het kan ook heel klein zijn. De kleur van het lokale drankje dat aan Spritz doet denken. Het aangebrande hoofdgerecht in dat dorpsrestaurant dat eigenlijk best lijkt op spaghetti al nero di seppia. Dat beeldje van een leeuw. Dat vaasje in de etalage dat uit Murano lijkt te komen. Of iets heel anders. Wat telt is dat het je aan Venetië doet denken.

overal-Venetië (4)

Maak kans op mijn boek
Maak er een foto van en mail deze samen met jouw verhaal naar mij. Of plaats de foto op de Facebook-pagina van Ciao tutti. De drie leukste inzendingen zal ik laten zien in een van mij volgende blogs. De inzenders van deze foto’s ontvangen aan het eind van het jaar mijn boek waarin mijn Ciao tutti-blogs zijn verzameld. Door dit boek heb je zeker altijd Venetië bij je. Ja ook op die Franse camping, in het afgelegen plattelandsgehucht.

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *