Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Het Venetië van Donna Leon en commissario Brunetti

Al sinds 1981 woont Donna Leon in Venetië, waar haar beroemde reeks boeken met in de hoofdrol commissario Guido Brunetti zich afspeelt. Samen met Brunetti dwaal je door smalle steegjes en schuif je aan voor lunch en diner (belangrijke onderdelen in Brunetti’s leven).

Geniet van Brunetti’s Venetië

Tijdens de wandelingen die Brunetti maakt, laat de schoonheid van Venetië hem zelden onberoerd. Donna Leon geeft hem altijd weer de gelegenheid iets unieks te zien; een bijzonder raam dat hij nooit eerder opmerkte, een weerspiegeling van een van de vele palazzi of bruggetjes in het water, de reflectie van de zon in het water of juist het schaduwspel in een smalle steeg…

Brunetti blijft van elke aanblik van ‘zijn’ Venetië genieten en voelt elke keer weer dat zijn hart een sprongetje maakt dankzij deze unieke schoonheid. Anders dan waar ook in Italië biedt Venetië de perfecte setting voor een wandeling. Hoewel het op sommige plekken altijd druk is, heb je bij een aantal stukjes van deze route het idee dat je alleen door de stad wandelt, met als enige gezelschap de routines van Brunetti.

Dankzij Donna Leons jarenlange verblijf in Venetië is de commissaris net zo vergroeid met Venetië als de schrijfster zelf. Aan de hand van de duidelijke omschrijvingen in haar boeken konden we Brunetti’s favoriete plekken makkelijk traceren om ze met jullie te delen en zo een bijzonder stukje Venetië te ontsluiten. Geniet van Brunetti’s bella Venezia!

Wat ga je allemaal zien in Venetië?

Deze wandeling duurt ongeveer een dag, inclusief een bezoek aan operatheater La Fenice, de beklimming van het bijzondere trappenhuis van het Palazzo Contarini del Bovolo (met een spectaculair uitzicht over Venetië) en een wandeling over de beroemde Rialtobrug met aan de voet van de brug de kleurrijke groente-, fruit- en vismarkt.

Je wandelt langs Brunetti’s favoriete restaurants en cafés (met heerlijke cicchetti, Venetiaanse borrelhapjes, op het menu) en verkent de straat waarin Brunetti woont, in de wijk San Polo.

Ook wandel je over diverse campi, zoals de pleinen in Venetië heten, met onder meer het altijd levendige Campo Santa Margherita, het Campo San Polo, het Campo San Giacomo all’Orio en het Campo San Barnaba. Je bezoekt de unieke gondelwerkplaats van San Trovaso en eindigt op de sfeervolle Zattere, met uitzicht op Giudecca.

Ontdek het Venetië van Donna Leon en Brunetti

Ontdek het Venetië van Donna Leon en Brunetti met onze nieuwe City Walk, die je via onderstaande button kunt downloaden.

Download Het Venetië van Donna Leon

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

 1. Marco & Yvette Drijver

  Als Italië-liefhebbers leze we CiaoTutti al een hele tijd en halen er voor onze reizen mooie tips uit.
  Ook ben ik al jaren lang fan van de boeken van Donna Leon, de verhalen van commissaris Brunetti, en ben super enthousiast dat deze Tour er nu is.
  Mijn vrouw en ik zijn in 2009 in Venetië getrouwd en zit deze unieke stad zit voor altijd in ons hart met zeer speciale herinneringen. Van de stad, de atmosfeer, het heerlijke stemmen de wijnen.
  We zijn inmiddels twee maal terug geweest maar nu deze Tour er is wordt het dus hoog tijd om weer te gaan en dit te gaan beleven!

 2. als extra voor de Venetië liefhebbers die er al geweest zijn of plannen om er een keer naar toe te gaan is het leuk om te weten dat de Duitse televisie (ZDF) een zestal boeken van Donna Leone heeft verfilmd. (ander half uur) Deze films worden zeer regelmatig herhaald. zijn uiteraard Duits gesproken maar de verfilming geeft een goed beeld van waar je met de City Tour bent geweest of naar toe wil gaan.

 3. Nelleke Verweij de Vos

  Venetië is een geweldig mooie plek om te zijn.
  Ik ben er 5 dagen geweest met mijn zus.
  Oktober 2020.
  Heel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *