Home » City Walks - stadswandelingen » Het Venetië van Donna Leon
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het Venetië van Donna Leon

Al sinds 1981 woont Donna Leon in Venetië, waar haar beroemde reeks boeken met in de hoofdrol commissario Guido Brunetti zich afspeelt. Samen met Brunetti dwaal je door smalle steegjes en schuif je aan voor lunch en diner (belangrijke onderdelen in Brunetti’s leven).

Het-Venetië-van-Donna-Leon-Brunetti

Tijdens de wandelingen die Brunetti maakt, laat de schoonheid van Venetië hem zelden onberoerd. Donna Leon geeft hem altijd weer de gelegenheid iets unieks te zien; een bijzonder raam dat hij nooit eerder opmerkte, een weerspiegeling van een van de vele palazzi of bruggetjes in het water, de reflectie van de zon in het water of juist het schaduwspel in een smalle steeg…

Brunetti blijft van elke aanblik van ‘zijn’ Venetië genieten en voelt elke keer weer dat zijn hart een sprongetje maakt dankzij deze unieke schoonheid. Anders dan waar ook in Italië biedt Venetië de perfecte setting voor een wandeling. Hoewel het op sommige plekken altijd druk is, heb je bij een aantal stukjes van deze route het idee dat je alleen door de stad wandelt, met als enige gezelschap de routines van Brunetti.

Dankzij Donna Leons jarenlange verblijf in Venetië is de commissaris net zo vergroeid met Venetië als de schrijfster zelf. Aan de hand van de duidelijke omschrijvingen in haar boeken konden we Brunetti’s favoriete plekken makkelijk traceren om ze met jullie te delen en zo een bijzonder stukje Venetië te ontsluiten. Geniet van Brunetti’s bella Venezia!

Het-Venetië-van-Donna-Leon-Brunetti-Rialto

Deze wandeling duurt ongeveer een dag, inclusief een bezoek aan operatheater La Fenice, de beklimming van het bijzondere trappenhuis van het Palazzo Contarini del Bovolo (met een spectaculair uitzicht over Venetië) en een wandeling over de beroemde Rialtobrug met aan de voet van de brug de kleurrijke groente-, fruit- en vismarkt.

Je wandelt langs Brunetti’s favoriete restaurants en cafés (met heerlijke cicchetti, Venetiaanse borrelhapjes, op het menu) en verkent de straat waarin Brunetti woont, in de wijk San Polo.

Palazzo-Contarini-del-Bovolo-venetië

Ook wandel je over diverse campi, zoals de pleinen in Venetië heten, met onder meer het altijd levendige Campo Santa Margherita, het Campo San Polo, het Campo San Giacomo all’Orio en het Campo San Barnaba. Je bezoekt de unieke gondelwerkplaats van San Trovaso en eindigt op de sfeervolle Zattere, met uitzicht op Giudecca.

Het-Venetië-van-Donna-Leon-Brunetti-Trovaso Het-Venetië-van-Donna-Leon-Brunetti-Trovaso-2

Ontdek het Venetië van Donna Leon en Brunetti met onze nieuwe City Walk!

Het-Venetië-van-Donna-Leon-Brunetti-Ciao-tutti-City-Walk

Download Het Venetië van Donna Leon voor € 3,99

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Marco & Yvette Drijver

    Als Italië-liefhebbers leze we CiaoTutti al een hele tijd en halen er voor onze reizen mooie tips uit.
    Ook ben ik al jaren lang fan van de boeken van Donna Leon, de verhalen van commissaris Brunetti, en ben super enthousiast dat deze Tour er nu is.
    Mijn vrouw en ik zijn in 2009 in Venetië getrouwd en zit deze unieke stad zit voor altijd in ons hart met zeer speciale herinneringen. Van de stad, de atmosfeer, het heerlijke stemmen de wijnen.
    We zijn inmiddels twee maal terug geweest maar nu deze Tour er is wordt het dus hoog tijd om weer te gaan en dit te gaan beleven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *