Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de kleurrijke huisjes op het eiland Burano

Burano is beroemd vanwege de vrolijk gekleurde huizen en het kantwerk, maar heeft ook – net als Pisa – een scheve kerktoren. Die zie je al van veraf opduiken, als je over het water aan komt varen.

Ook de huizen knallen je tegemoet, in zonnig geel, hemelsblauw, geraniumrood, fuchsiaroze, grasgroen en alle andere kleuren van de regenboog.

Als je vanaf de vaporetto-halte over de Via Marcello wandelt, word je bijna overweldigd door alle kleuren. Maar het kan nóg kleurrijker… Via de Fondamenta degli Assassini wandel je naar het steegje Via al Gattolo, waar je op nummer 339 Casa Bepi vindt, met een gevel vol kleurvlakken.

Zorg dat je rond lunchtijd bij Trattoria Da Romano (Via San Martino) aanklopt. Bestel hier de risotto met bouillon van gò, een zeldzame vissoort die in de Venetiaanse lagune zwemt.

In de winkeltjes op Burano vind je veel kant. Let er wel op dat je de originele kanten werkjes van het eiland koopt, mocht je een souvenir mee willen nemen, en niet de op grote schaal geproduceerde kanten tafellakens en zakdoeken uit Azië.  Met mooi weer zitten de dametjes van het eiland vaak voor hun huizen te kantklossen, hetgeen het geheel extra fotogeniek maakt.

Als je nog meer van dit handwerk wil zien, is een bezoek aan het Museo del Merletto (aan het Piazza Galuppi) aan te raden. Dit museum is gevestigd in een oude kantklosschool, die de deuren opende in 1872. Er zijn verschillende exposities, waarbij onder andere de geschiedenis van het kant klossen en unieke kantkloskunstwerkjes aan bod komen. Vaak zijn er ook demonstraties te zien.

Maar geniet vooral ook van alle kleurrijke details op Burano:

Logeren in een van de vissershuisjes op Burano

In de noordelijke lagune van Venetië liggen de eilanden Mazzorbo en Burano, die met elkaar verbonden zijn door een lange houten brug. Mazzorbo is het thuiseiland van Venissa, een hotelresort met een wijngaard en een sterrenrestaurant.

Op buureiland Burano beheert Venissa Casa Burano, met kamers verspreid over vijf kleurrijke vissershuisjes. Een overnachting in een van deze huisjes, tussen de lokale bevolking, is een beleving op zich zelf – en als in de avond de dagjesmensen vertrokken zijn, is het helemaal een paradijs!

Van Mazzorbo naar Burano

In plaats van direct de vaporetto te nemen naar Burano (lijn 12 vanaf de Fondamente Nove) kun je het beste aan wal gaan op het eiland Mazzorbo, de stop voor Burano. Ga meteen rechts en wandel langs het water, tot je Burano in het oog krijgt.

Het kan niet missen; de scheve klokkentoren van San Martino is een goede wegwijzer! Je komt als vanzelf bij de brug die Mazzorbo en Burano verbindt.

Mazzorbo-Venetie

Nog meer tips voor Venetië

Als je een dag, een weekend of langer naar Venetië gaat, dan mag je onze verhalen, tips en foto’s niet missen. Download de Special via onderstaande button en neem hem op je tablet of smartphone mee naar Venetië – en geniet thuis achter je computer of laptop al lekker van de voorpret!

Ciao-tutti-Special-19-Venetië

Bestel de Special Venetië

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (computer, laptop, tablet of smartphone) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *