Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek het Umbrië van Franciscus

Umbrië staat niet alleen bekend om het prachtige natuurschoon en de voortreffelijke keuken. Het groene hart van Italië is óók de plaats waar Franciscus van Assisi het grootste gedeelte van zijn leven doorbracht. De regio is daarmee verworden tot plek van rust en bezinning, waar je overal bijzondere kloosters en kerkjes, bossen en steden tegenkomt. Bij veel van die plekken zijn verhalen over de populaire heilige te vertellen.

De reisgids Umbrië – in de voetsporen van Franciscus vertelt al die verhalen. Gerard Pieter Freeman, de auteur van deze gids, neemt je mee door het land van Franciscus en vertelt je alle bijzondere verhalen die zich op die plekken afgespeeld zouden hebben. Zo reis je niet alleen door het land, maar ook door het leven van Franciscus.

Gerard Pieter Freeman: ‘De beschrijvingen van plaatsen en monumenten worden ondersteund door verhalen uit het leven van Franciscus en zijn eerste broeders en zusters. Het is heerlijk om ze aan elkaar voor te lezen terwijl je op een steen of kerkbank zit. De plaatsen komen tot leven en de verhalen krijgen er meer betekenis door.’

Na een kennismaking met Franciscus en zijn broederschap, toen en nu, reis je eerst naar Assisi. Er is uitgebreid aandacht voor de enorme kerk van Franciscus, maar ook onbekendere plekken in de stad krijgen aandacht.

Daarna komen plekken in de directe omgeving van Assisi aan bod, zoals de grote kathedraal van Santa Maria degli Angeli waar Franciscus’ sterfplek is, kluizenarij de Carceri en de kleine melaatsenkolonie Santa Maria Maddalena. In het laatste deel van de reisgids ontdek je bijzondere Franciscaanse plekken die wat verder van Assisi liggen.

Voor de nieuwe uitgave van deze gids (die voor het eerst verscheen in 1994) werden met de hulp van andere reizigers alle gegevens gecontroleerd en aangepast. Zo is deze gids opnieuw onmisbaar voor toeristen en pelgrims naar Franciscaans Umbrië, met ook alle praktische zaken die je van een reisgids verwacht.

Umbrië – in de voetsporen van Franciscus | Gerard Pieter Freeman | ISBN 9789056254780 | € 24,99 | Valkhof Pers | je kunt het boek bestellen in de webshop van de Franciscaanse Beweging of via bol.com

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *