Home » Boeken: Lezen over Italië » Pinokkio in stripvorm
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Pinokkio in stripvorm

Eerder deze maand schreef ik over het Pinokkio-park in Collodi en het prachtige prentenboek over deze houten marionet van Fabio de Poli. Een overbuurman attendeerde me toen op het net verschenen Pinokkio van Winshluss, dat de prestigieuze Fauve d’Or heeft gewonnen, voor het beste stripboek van het jaar.

Het juryrapport van de Fauve d’Or luidde als volgt: ‘Met een reeks vaak woordloze scènes heeft Winshluss een ware grafische opera gecreëerd met tegenstrijdige, ongelooflijk rijke en sterke emoties. Pinokkio is het toppunt van grafisch vernuft, het is uitzonderlijk geestig en zet aan tot nadenken.’

Daardoor werd ik natuurlijk wel nieuwsgierig, dus de dag erna dook ik opnieuw in de avonturen van Pinokkio. Winshluss vertelt het oude verhaal van Collodi niet alleen in de vorm van unieke strips, hij heeft het verhaal ook nog eens doorgetrokken naar deze tijd en schrijft over padvinders, politiek, pizzakoeriers, Walt Disney, seks en milieuproblematiek. Alles wordt door Winshluss gecombineerd, wat resulteert in een geniaal, welhaast anarchistisch geheel.

Pinokkio’s geweten, de luis (ja, luis!) Japie, heeft zijn eigen zwart-witte strippagina’s, de rest van het stripverhaal is kleurrijk en uniek: een bonte carrousel zoals die in stripland nog niet om een oude marionet heen draaide. Een sprookjesachtige sensatie voor alle volwassenen die Pinokkio een warm hart toedragen! Nog een paar tekeningen van Winshluss’ hand:

Als dit naar meer smaakt, geniet dan van alle andere tekeningen in het maar liefst 192 pagina’s lange stripverhaal van Pinokkio!

Pinokkio
Winshluss
ISBN 9789054922704
€ 34,90
uitgeverij Oog & Blik

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *