Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vier het voorjaar! 10x Italië in bloei

Heerlijk, lente! Niets mooier dan heerlijk geurende bloesem, kleurrijke voorjaarsbloemen en de warmte van de zon op je huid. Ciao tutti tipt 10 plekken waar je Italië prachtig zult zien bloeien!

We beginnen onze bloesemtocht in het noorden van Italië. Om precies te zijn in Lana, in Trentino-Alto Adige. Hier wordt van eind maart tot half april het Festa della Fioritura gevierd, het Bloesemfeest, met tal van proeverijen (met onder andere honing en fruit), concerten en een braderie.

Lente-Italie-1-Lana

Ook in Trentino-Alto Adige vind je de tuinen waar de Oostenrijkse keizerin Sissi graag wandelde. De tuinen horen bij Castel Trauttmansdorff in Merano en zijn in het voorjaar een feest voor het oog, met de meest prachtig gekleurde bloemen.

Sissi-busteCastel-Trautmansdorff

Onderstaande foto’s onthullen de kleurenpracht van het Parco Sigurtà, in Valeggio sul Mincio, vlak bij het Gardameer. Deze tuin is vooral in het voorjaar een explosie van kleur.

Sigurta Sigurta2 Sigurta3

In Piemonte valt vanaf 5 april een Nederlandse bloemenpracht te bewonderen, tijdens Messer Tulipano bij het Castello di Pralormo. Tot 1 mei kun je hier langs meer dan 75.000 tulpen en narcissen wandelen, met een aantal zeldzame soorten. Een soort Keukenhof, maar dan in Italië!

Piemonte-Messer-Tulipano (1) Piemonte-Messer-Tulipano (2) Piemonte-Messer-Tulipano (3)

In het voorjaar openen ook de schitterende tuinen van het Isola Bella in het Lago Maggiore hun deuren. De tuin is altijd een juweeltje, maar in de lente, met bloeiende tulpen, rododendrons, azalea’s en andere kleurenpracht nog meer dan anders!

Isola-Bella

In Toscane kleuren de heuvels rood, geel en paars dankzij alle voorjaarsbloemen. Bijzonder is het Festival dei Narcisi, het Narcissenfestival, in Frivizzano. De tuin van Villa Pescigola is net open voor publiek. Tot 27 april zie je hier 200.000 narcissen, in zo’n 400 verschillende soorten. Leuk: 50.000 narcissen vormen samen een doolhof!

Festival-Narcissen Festival-Narcissen2

De Giardino delle Rose in Florence, een van onze favoriete tuinen, mag in deze top 10 niet ontbreken! In deze prachtige tuin, aan de voet van het Piazzale Michelangelo, schitteren tussen de talrijke kleurige rozen ook een aantalprachtige kunstwerken van de Belgische Jean-Michel Folon. Een heerlijk rustpunt tijdens je bezoek aan de stad!

rozentuin-Florence-2 rozentuin-Florence

In Vitorchiano, vlak bij Viterbo, bloeien vanaf begin april de pioenrozen. Bezoek het Centro Botanico Moutan tijdens Peonie in Fiore (van 1 april tot eind mei) voor een verzameling kleurrijke pioenrozen waar je stil van wordt!

Centro-Botanico-Moutan-pioen-rozen (1) Centro-Botanico-Moutan-pioen-rozen (2) Centro-Botanico-Moutan-pioen-rozen (3)

Op Ischia wachten de Giardini La Mortella, een mediterrane en deels subtropische tuin vlak bij Forio. Vanaf 1 april zijn de schitterende tuinen, die ontworpen zijn door Susana Walton, de Argentijnse echtgenote van de Britse componist Sir William Walton, weer te bezoeken. La Mortella is een van de mooiste privétuinen dus ga er zeker kijken als je in de buurt bent!

La Mortella2 La Mortella3

Ten slotte genieten we van de prachtig bloeiende amandelbomen in de Tempelvallei bij Agrigento (Sicilië). Vroeg in het jaar, van half februari tot half maart, wordt er hier volop feest gevierd, maar ook na alle spektakel is de bloesem nog prachtig!

Lente-Italie-10

Geniet van het voorjaar!

Nog meer mooie tuinen in Italië
De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan 100 tuinen en ruim 600 pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo voor € 6,95 

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *