Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Tulip Mania – een miljoen tulpen aan het Gardameer

In het voorjaar verandert Parco Giardino Sigurtà in één grote kleurenpracht. Vanaf half maart tot ongeveer eind april bloeien er op een oppervlakte van zeshonderdduizend vierkante meter maar liefst een miljoen tulpen!

Parco-Giardino-Sigurta-Tulip-Mania-tulpen (2)

Tijdens Tulip Mania, zoals dit evenement heet, steken driehonderd verschillende soorten tulpen hun koppen boven de grond uit, in schitterende patronen en in alle kleuren van de regenboog. Er is een nieuwe tulpenvariant uit Turkije, waarover nog geheimzinnig wordt gedaan, maar er is ook de beroemde zwarte tulp en de tulp die trots de naam van het park draagt, de Sigurtà Narcissus.

Parco-Giardino-Sigurta-Tulip-Mania-tulpen (1) Parco-Giardino-Sigurta-Tulip-Mania-tulpen (3) Parco Sigurta1

Aangezien het hele park toegedekt wordt door een kleurrijke deken van tulpen zul je regelmatig stoppen voor een kleurrijke foto – en nog één… Vanwege de fotogenieke tulpen organiseert Parco Giardino Sigurtà een fotowedstrijd waar iedereen, van beginners tot expers, aan mee mag doen. Elke deelnemer kan zich via deze link inschrijven en een of twee foto’s van de tulpen in het park insturen. De mooiste foto’s worden beloond met een seizoenskaart voor het park en natuurlijk worden de foto’s mooi in het zonnetje gezet.

Parco-Giardino-Sigurta-Tulip-Mania-tulpen (5) Parco-Giardino-Sigurta-Tulip-Mania-tulpen (6)

Praktische info
Van 8 maart tot 8 november 2015 is Parco Giardino Sigurtà elke dag geopend. In maart, oktober en november van 9.00 tot 18.00 uur (laatste entree om 17.00 uur), van april tot en met september van 9.00 tot 19.00 uur (laatste entree om 18.00).

Een kaartje kost € 12,- maar tijdens Tulip Mania kun je een seizoenskaart kopen voor € 16,- die geldig is van 8 maart tot 26 april. Dan kun je zo vaak je wil terug om de tulpenpracht te bewonderen. Kijk voor meer informatie en evenementen op de website van Parco Giardino Sigurtà.

Om de kleurenpracht in het Parco Giardino Sigurtà te bezoeken, kun je het beste een auto huren, bijvoorbeeld bij Thrifty Autoverhuur. Zo kun je de tuin makkelijk bereiken en kun je ook allerlei andere pareltjes rondom het Gardameer, zoals de mooiste weg ter wereld, bij Tremosine sul Garda, en het Vittoriale bezoeken.

Nog meer mooie tuinen in Italië
De Ciao tutti Special Giardinissimo omvat de mooiste tuinen van heel Italië. Met deze unieke tuinenselectie, die meer dan 100 tuinen en ruim 600 pagina’s beslaat, valt er lekker veel te genieten. Een voorproefje bekijk je via deze link.

Bestel Giardinissimo voor € 6,95 

P.S. De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, je laptop of tablet) van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *