Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » In bed met Charlie Chaplin
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

In bed met Charlie Chaplin

Ciao tutti, e buongiorno da Verona! Helaas is het na een kort verblijf in deze stad alweer bijna tijd om afscheid te nemen. Maar niet voordat we jullie hebben laten zien wie onze gastheer was dit keer, hetgeen wellicht al valt af te lezen aan onderstaande foto’s:

B-B-Verona

Juist, het is niemand minder dan Charlie Chaplin! Een van de kamers van bed&breakfast Arte nel Centro is helemaal aan deze artiest gewijd. Dat begint al als je de sleutel krijgt, waar een zwart bolhoedje aan bungelt. Naast het bed komt dit kenmerkende hoedje weer terug in de vorm van lampjes.

De televisie staat op een strakke schildersezel, de nachtkastjes zijn met bloemenbehang beklede laatjes  en aan het voeteneinde van het bed staat een tot kofferbankje bewerkte oude koffer. Allemaal het werk van de vriendin van een van de twee eigenaren, die samen het voormalige appartement van hun nonna, oma, omtoverden tot een heerlijke plek voor iedereen die een weekendje (of langer) in Verona verblijft.

De eigenaren, door wie we hartelijk werden ontvangen met een espresso en amandelkoekjes, hebben een heerlijke sfeer weten te creëren. In de grote ‘woonkamer’ ademt alles nog het antieke Verona, met schitterende wandbekleding, een heerlijk bureautje om aan te schrijven en een bijzondere vloer. Hier wordt ’s ochtends het ontbijt geserveerd, dat echt het lekkerste ontbijt is dat we ooit voorgeschoteld kregen. Om te beginnen een kopje Griekse yoghurt met walnoten en honing, aan tafel geserveerd, gevolgd door een cappuccino met huisgemaakte tiramisu. En als je dan nog niet genoeg hebt om de dag te beginnen, zijn er broodjes, croissantjes, huisgemaakte jam, eigengemaakt appelsap, andere sapjes, thee, beleg, yoghurt, cruesli… Goddelijk!

cappuccino

In de huiskamer kun je overigens de hele dag door terecht voor een kopje koffie of een andere versnapering. Ook kun je hier even lekker lezen of internetten.

De kamers zijn heel modern en comfortabel, met flat screen tv, gratis wifi, airco, van alle gemakken voorziene badkamers en een heerlijk balkon waarvan je Piazza Bra net kunt zien. Charlie Chaplin heeft zoals gezegd een van de kamers onder zijn hoede, de andere kamer op de vierde verdieping (er is een lift) is gewijd aan Maria Callas. Op een van de lager gelegen verdiepingen zijn er net twee nieuwe kamers geopend, maar die waren bezet dus daar konden we geen kijkje nemen.

Goed om te weten is verder dat B&B Arte nel Centro heel dicht bij de Arena ligt (op nog geen tien minuutjes lopen), maar wel net buiten de Zone Traffico Limitato, waardoor je er ook makkelijk met de auto kunt komen. Ideaal voor wie ook op pad wil in de omgeving (met onder andere het Gardameer, Mantova, Padova en Venetië zeer dichtbij). Je kunt je auto gratis parkeren in de bij het gebouw horende overdekte garage.

artenelcentroLOGO

Meer over B&B Arte nel Centro lees je op de website – wij laten ons nog een keer verwennen door het heerlijke ontbijt voor we verder zuidwaarts treinen. Ci sentiamo!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *