Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Agriturismo Tenuta Conti Faina – vakantie vieren en wijn proeven in Umbrië

Elke kiest tijdens haar vakantie in Italië het liefst voor een agriturismo als uitvalsbasis. Dat is niet alleen leuk voor Floris, haar zoontje van vier; ook voor papa en mama is zo’n vakantie bij de boer genieten. Zeker als het, zoals bij Agriturismo Tenuta Conti Faina, om een wijnboer gaat!

Elke: ‘Ik had deze agriturismo in eerste instantie gekozen vanwege de ligging. Van hieruit zouden we fijne uitstapjes kunnen maken naar Todi, Narni en Orvieto. Op het moment dat we aankomen bij Tenuta Conti Faina, ben ik dan ook een beetje overdonderd door de schoonheid van de agriturismo zelf.

Het is nog veel mooier dan de plaatjes op internet, met een prachtig historisch pand als hart van de agriturismo en panorama’s die je blijft vastleggen. Vanaf het terrein heb je schitterend uitzicht over heuvels, nabijgelegen dorpjes, olijfbomen en wijngaarden.

De agriturismo van de graven Faina

De agriturismo ligt in Fratta Todina, op twintig minuten rijden van Todi. Het ligt op het terrein dat vroeger eigendom was van de Borghese-prinsen en door de eeuwen heen onderhouden zijn door de graven Faina.

In de elfde eeuw was het een Benedictijner abdij en sinds 1884 is het eigendom van de familie Faina. Graven Sebastiano en Alessandro Faina van Civitella verbouwden het complex waarin zich nu de agriturismo bevindt. Tijdens de restauratie hebben ze het comfort van het pand verbeterd, maar het oorspronkelijke karakter van de interieurs is overal mooi bewaard gebleven.

Nu wordt de agriturismo gerund door Angelica Faina en haar echtgenoot Stefano, net als het landgoed met wijngaarden, olijfbomen en akkerland. Ook het prachtige middeleeuwse kasteel van Collelungo, waar nu de wijnkelders van Conti Faina zijn, behoort tot het landgoed.

Appartement Claudio

De vijf appartementen en vijf (tweepersoons)kamers dragen de naam van een van de graven of gravinnen van de familie Faina. Wij verblijven in appartement Claudio, dat is vernoemd naar graaf Claudio, een zakenman en politicus.

Hij was de oudste broer van Zefferino, die op zijn beurt getrouwd was met de kleindochter van Napoleon. Zefferino Faina bracht nieuwe elementen in de plaatselijke landbouw door een revolutie in de gebruikte technieken teweeg te brengen. Door de ervaring die hij had opgedaan in Frankrijk, had hij erg veel belangstelling voor de wijnbouw.

In alle appartementen zie je authentieke elementen terug die gecombineerd worden met moderne toevoegingen. Appartement Claudio heeft op de bovenverdieping drie slaapkamers en twee badkamers; op de benedenverdieping is er een ruime woonkamer met aansluitende keuken.

Zowel op de bovenverdieping als op de benedenverdieping is er airconditioning, wat met de zomerse temperaturen toch wel erg aangenaam is. Ook is er buiten een eigen terras, waar je op ieder moment van de dag van het prachtige uitzicht kunt genieten.

Je kunt ook neerstrijken bij het zwembad, waar het na een uitstapje naar een van de mooie dorpjes in de buurt – zoals Civitella del Lago – goed toeven is.

De wijnkelders van Conti Faina

Natuurlijk mag een bezoekje aan de wijnkelders niet ontbreken. We hebben een geweldige rondleiding gekregen van Federico, die zowel in het Italiaans als in het Engels alle geheimen over de geschiedenis van de kelders kan vertellen.

Ook illustreert hij het hele proces dat nodig is om van druif tot wijn te komen. Hij doet dit met zoveel passie, dat je onmiddellijk zin krijgt om de wijnen te proeven.

Wij hebben echt een geweldige vakantie gehad bij Agriturismo Tenuta Conti Faina. Het is de ideale plek om relaxen te combineren met uitstapjes, met nadien een plons in het zwembad.

We genoten iedere dag van een prachtige zonsopgang en -ondergang, hebben heerlijke wijn geproefd en vooral genoten van de gastvrijheid van Angelica en Stefano. We denken er zelfs over om deze zomer weer terug te gaan en nóg meer moois in Umbrië te ontdekken…’

Wil jij ook vakantie vieren bij Agriturismo Tenuta Conti Faina? Via deze link vind je alle details qua beschikbaarheid en prijzen.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *