Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Residenzia del Sogno – wegdromen in de Chianti

In het hart van de Chiantistreek, dicht bij Florence, Siena, San Gimignano en de Val d’Orcia, vind je Residenzia del Sogno. Letterlijk betekent dit ‘droomverblijf’ – en dat is precies wat het is!

Deze oude boerderij werd met originele stenen en materialen helemaal in authentieke Toscaanse stijl gerestaureerd en omgetoverd tot een heerlijk vakantieadres. Op het landgoed vind je een fijn zwembad met lekkere ligbedden en veel zitjes.

Iedere kamer en elk appartement heeft zijn eigen ingang, zodat je als gast vrij bent om te gaan en staan waar en wanneer je maar wil. De gastenverblijven zijn allemaal in typisch Toscaanse stijl ingericht en voorzien van alle comfort. Voor het ontbijt kom je hier heel graag je bed uit: vers brood, huisgemaakte taarten en jams, maar ook heerlijke vleeswaren en lokale kazen worden voor je uitgestald op het uitgebreide buffet.

De eigenaren van Residenzia del Sogno zijn altijd op het landgoed te vinden en delen graag hun uitgebreide kennis van het gebied. Tips voor de beste eetadresjes delen ze natuurlijk graag, maar als je liever niet meer de deur uitgaat heb je ook in elk verblijf een eigen keukentje tot je beschikking. Er is ook een barbecue, waar je als gast gebruik van kan maken.

In de omgeving van Residenzia del Sogno valt heel veel moois te ontdekken. Zo vind je een paar kilometer verderop het pittoreske Castellina in Chianti, waar je niet alleen heerlijk kunt rondslenteren, maar bijvoorbeeld ook een fiets of scooter kunt huren. Voor wie de befaamde Chianti-wijnen wil proeven, zijn er talloze wijnkastelen en -boerderijen in de buurt om te bezoeken.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *