Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wijnroute in de Chianti – touren door het hart van Toscane

Met dank aan het grote succes van onze City Walks en jullie veelvuldige vragen om dit soort routes ook buiten de stad te maken, presenteren we vandaag onze eerste Ciao tutti Route. En waar kunnen we in deze periode beter starten dan in de Chianti?!

Bestel onze wijnroute in de Chianti voor € 6,95

Met deze wijnroute ontdek je de lekkerste wijnen, de mooiste cantina’s en de prachtigste landschappen in dit wereldberoemde wijngebied. We nemen je mee naar de mooiste dorpjes, met onderweg volop gelegenheid om te proeven bij imponerende wijnkastelen en eenvoudiger enoteca’s. Andiamo, assaggiamo!

In drie etappes door de Chianti

We hebben de route van in totaal ruim tweehonderd kilometer onderverdeeld in drie etappes. De eerste etappe voert je van Florence naar Panzano (circa veertig kilometer), de tweede etappe leidt je van Panzano naar Pievasciata (circa negentig kilometer) en de derde etappe gaat via Castellina in Chianti naar San Casciano in Val di Pesa (circa tachtig kilometer).

De mooiste plekken van de Chiantiroute

In een honderd pagina’s dikke digitale gids (handig te downloaden op je tablet of smartphone voor offline gebruik onderweg) vertellen we je alles over de mooiste plekken langs deze route: van wijnkastelen tot cantina’s, van fotogenieke dorpjes tot fijne delicatessenwinkels en heerlijke restaurants, van prachtige plekken om te blijven slapen tot must see monumenten die zich – soms letterlijk – kunnen meten met de Duomo van Florence maar bij de meeste mensen onbekend zijn…

We hebben de route niet alleen beschreven, maar ook per etappe ingetekend op Google Maps (de link(s) vind je in de pdf). Het is wel handig om ook je navigatie mee te nemen.

We geven van alle plekken op de route namelijk ook de precieze adressen aan, zodat verdwalen echt geen optie meer is (plus websites en telefoonnummers om eventueel al een bijzondere wijnproeverij en/of overnachting te reserveren).

Proef van het hart van Toscane

De Chianti is een streek die je vooral zelf moet proeven. Neem daarom de tijd voor deze tocht door het hart van Toscane, zodat je regelmatig kunt genieten van de schitterende vergezichten, een rondleiding door een wijngaard en uiteraard een goed glas wijn in een van de vele cantina’s (wijnkelders) die in dit gebied gevestigd zijn. Buon viaggio!

Bestel onze wijnroute in de Chianti voor € 6,95

Deze Ciao tutti route is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de route te downloaden in pdf-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (je pc, laptop, smartphone en/of tablet) van alle moois en lekkers genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

 1. Wij twijfelen om de wijnroute te bestellen, heb hier nog een aantal vragen over:
  – Wij willen half oktober naar Italië, is dit een ideale tijd om deze wijnroute te doen?
  – Hoeveel uur moeten we uittrekken voor deze tour?
  – Is het handig om ergens te overnachten of kan dit in 1 dag?

 2. Ciao Romy,
  het najaar is voor mij de ideale tijd voor een wijntour, dus half oktober kan zeker.
  Hoeveel uur je ervoor uittrekt is aan jou: stop je overal om te proeven, dan heb je wel een paar dagen nodig, maar je kunt de route met minder stops ook in één dag rijden. Op basis van de tips en informatie in de Special kun je zelf kijken wat je waar wil doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *