Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Punto Arte Festival in Volterra – magisch muziekfestival voor echte fijnproevers

Tussen 11 en 14 juli 2022 komt een keur aan internationale topmusici, solisten en zangers naar Volterra voor de tweede editie van het Punto Arte Festival. Regisseur Eva Buchmann en dirigent Jan Willem de Vriend hebben een spannend programma samengesteld met opera, kamermuziek, symfonieconcerten en solo-optredens.

In het levendige Volterra en haar oogstrelende omgeving vinden voorstellingen en uitvoeringen plaats op fotogenieke locaties, die een onvergetelijke indruk zullen maken, zowel qua setting als qua muziek.

Zo wordt in de tuin van Villa Viti (in Mazzolla, een pittoresk gehuchtje dicht bij Volterra) de komische opera Lo Speziale van Joseph Haydn opgevoerd. Deze opera buffa, die is gebaseerd op een libretto van Carlo Goldoni, ging in 1768 in première in Hongarije, maar past perfect in dit Toscaanse decor.

Palazzo Ricciarelli opent zijn deuren voor een barokrecital van de Argentijnse Guillermo Brachetta, terwijl je in het Battistero di San Giovanni Battista (de doopkapel in hartje Volterra) geniet van de muziek van Dvorak, Maier, Bartók en Bodurov.

In het iconische Teatro Persio Flacco geniet je van symfonische concerten van onder anderen het Italiaanse pianistenduo Alessandra Ammara en Roberto Prosseda én van het Nederlandse Festival Orchestra, dat de bekendste concerto’s van Mozart ten gehore brengt.

In de tuinen van Villa Palagione weerklinken de noten uit het werk van Schubert, Mozart, Dvorak en Vivaldi. Gedurende het festival geeft de eerste trombonist van het Concertgebouworkest, Jörgen van Rijen, open masterclasses voor jonge musici van over de hele wereld.

De musici, solisten en zangers hebben, behalve hun grote kwaliteit, ook een aanstekelijk speelplezier gemeen. Ze delen bovendien de vaste overtuiging dat een festival een feest is – een feest waar een goed glas wijn en een exquise maaltijd niet mogen ontbreken. Deze prikkelen immers onze smaak op een andere, even aangename manier.

Daar weet Giuseppe van Trattoria Albana in Mazzolla wel raad mee, evenals het team van Villa Palagione. Zo bieden niet alleen de voorstellingen en uitvoeringen maar ook de diners na afloop een uitgelezen kans voor de bezoekers om de musici, solisten en zangers in een informele sfeer te ontmoeten.

Meer informatie vind je op de website van het Punto Arte Festival, waar je ook losse tickets of een passe-partout voor de hele week kunt reserveren. Het Punto Art Festival werkt samen met Trip Toscana, zodat je dicht bij de tijdelijke podia kunt logeren.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.