Home » Reizen door Italië » Toscane » Met je neus in de cipressen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Met je neus in de cipressen

Borgo d'Arte Contemporanea (1)

Het dorpje Pievasciata, waar we vanochtend het Parco Sculture del Chianti bezochten, onthulde dit voorjaar het resultaat van nog een creatief idee. Zo’n 2 kilometer buiten het centrum van het stadje verrijst B.A.C. – dat staat voor Borgo d’Arte Contemporanea, een dorpje dat geheel gewijd is aan hedendaagse kunst. Er zijn zes bijzondere installaties te zien.

Zo laat een Chinese kunstenaar zes meter hoge mensen letterlijk met hun neus in de cipressen duiken. Een kunstenaar uit Indonesië raakte vooral geïnspireerd door de wijnbouw in deze streek en heeft van lava een grote wijnfles gecreëerd. Een derde kunstenaar brengt met een levensgroot paard een eerbetoon aan de Palio, de paardenrace in Siena, en weer een ander neemt een breder thema, door twee mensen in twee naast elkaar gelegen telefooncellen met elkaar te laten telefoneren, in plaats van ze buiten met elkaar te laten praten. Let ook op de schitterende Maria in het midden – die niet bij het kunstwerk hoort maar het wel in het unieke landschap van Toscane plaatst. Kijk maar mee!

Borgo d'Arte Contemporanea (2)

Borgo d'Arte Contemporanea (4)

Borgo d'Arte Contemporanea (3)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *