Ga op pad met onze City Walks!

De reus van Villa Demidoff

Vanaf komend weekend openen de tuinen van Villa Demidoff, een van de Medici-villa’s net buiten Florence, de poorten. In deze tuinen woont een heuse reus. Deze Gigante dell’Apennino, de kolos van de Apennijnen, is een creatie van Giambologna. Het beeld is wel tien meter hoog en dus met recht reusachtig te noemen. Het kijkt uit over het water en lijkt diep na te denken over zijn bestaan – maar wellicht tuurt hij ook gewoon naar zijn spiegelbeeld in het weerspiegelende water. Ooit herbergde zijn binnenste prachtige grotten, maar die zijn nu niet meer toegankelijk.

Parco Pratolino (3)

Het park waarin de reus te zien is, is zelf ook meer dan de moeite waard. Je kunt er prachtig wandelen en nog heel wat overblijfselen van De’ Medici zien, onder andere een volière, verschillende grotten (waaronder die van Cupido) en fonteinen. Het park is geopend in het weekend en feestdagen.

Op dit moment kun je er gerust heen om heerlijk te wandelen, maar zul je helaas geen glimp van de reus opvangen; die wordt gerestaureerd. Hopelijk mag hij snel weer in al zijn glorie over het park heersen!

Parco Pratolino (2)

Leuk voor avontuurlijke kleintjes
Aan het parkeerterrein van het park grenst de ingang van het Parco Avventura il Gigante, met tien acrobatische klim- en klauterparcoursen die je van boom naar boom brengen, fijne picknickweides en schaduwrijke plekjes. Ideaal als afwisseling van een dagje door Florence slenteren!

logo_gigante_xsito_grande-copia

De-duizend-tinten-van-Toscane-Saskia-BalmaekersMeer lezen over Toscane?
Bestel dan nu alvast – met persoonlijke boodschap en een leuke korting – Saskia’s nieuwe boek De duizend tinten van Toscane, dat eind mei verschijnt!

Voor slechts € 17,95 (in plaats van de reguliere prijs van € 19,95 plus verzendkosten die straks zal gelden) ga je op ontdekkingstocht door deze schitterende regio, langs cipressen en wijnranken, torens en tradities, beelden en gerechten. Bestellen kan door een e-mailte sturen naar blog@ciaotutti.nl o.v.v. Toscane. Vermeld je naam en adresgegevens, hoeveel exemplaren je wil bestellen en voor wie het gesigneerd moet worden (eventueel ook met welke boodschap). Je krijgt dan van uitgeverij Edicola een factuur. Na het betalen hiervan ben je verzekerd van een kleurrijk exemplaar van De duizend tinten van Toscane, meteen bij verschijnen! Deze aanbieding is geldig tot en met 25 mei 2013.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *