Download gratis de Ciao tutti app!

De reus van Giambologna in Villa Demidoff

Vanaf komend weekend openen de tuinen van Villa Demidoff, een van de Medici-villa’s net buiten Florence, de poorten. In deze tuinen woont een heuse reus. Deze Gigante dell’Apennino, de kolos van de Apennijnen, is een creatie van Giambologna.

Het beeld is wel tien meter hoog en dus met recht reusachtig te noemen. Het kijkt uit over het water en lijkt diep na te denken over zijn bestaan – maar wellicht tuurt hij ook gewoon naar zijn spiegelbeeld in het weerspiegelende water. Ooit herbergde zijn binnenste prachtige grotten, maar die zijn nu niet meer toegankelijk.

Het park waarin de reus te zien is, is zelf ook meer dan de moeite waard. Je kunt er prachtig wandelen en nog heel wat overblijfselen van De’ Medici zien, onder andere een volière, verschillende grotten (waaronder die van Cupido) en fonteinen.

Leuk voor avontuurlijke kleintjes
Aan het parkeerterrein van het park grenst de ingang van het Parco Avventura il Gigante, met tien acrobatische klim- en klauterparcoursen die je van boom naar boom brengen, fijne picknickweides en schaduwrijke plekjes. Ideaal als afwisseling van een dagje door Florence slenteren!

logo_gigante_xsito_grande-copia

 

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.