Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Palio dentro – kleurrijke foto’s van Elisa Lovati

De rust in Siena is grotendeels teruggekeerd. De tufo op het Piazza del Campo is verdwenen, de paarden staan weer op stal en alleen de vlaggen van Lupa (wolvin), de wijk die de Palio van zowel juli als augustus dit jaar won, wapperen nog vrolijk in de wind.

Palio-Siena-Lupa-the-day-after (2)

Als we onze blik over Piazza del Campo laten gaan, kunnen we bijna niet geloven dat het hier nog maar een week of drie geleden een drukte van jewelste was. Waar de strijdliederen van de contrade weerklonken, koert nu slechts een duif en in de gevaarlijkste bocht van het circuit kopen toeristen nu cantuccini en Chianti.

Gelukkig kun je in de maand september toch nog een glimp van alle Palio-passie opvangen in de Magazzini del Sale, diep onder het Palazzo Comunale. Waar ooit bergen zout lagen (in lang vervlogen tijden een zeer kostbaar ingrediënt), schitteren nu kleurrijke foto’s van Siena’s belangrijkste traditie.

Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Palazzo-Pubblico-Siena (1)

De foto’s zijn van de hand van Elisa Lovati, die de Palio weet te vangen in kleurrijke details en unieke momenten. Heel even klinken de trommels weer, de trappelende hoeven en de uit volle borst zingende contradaioli. Kijk maar mee naar deze Palio-pracht:

Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Palazzo-Pubblico-Siena (2)Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (2) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (3)Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (4) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (5) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (6) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (7) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (8) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (9)Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (10) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (11) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (12) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (13) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (14) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (15)Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (16) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (17) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (18) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (19) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (20) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (21)Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (22) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (23) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (24) Il-Palio-dentro-Elisa-Lovati-Siena (25)
Nog tot en met 30 september kun je je tijdens ‘Il Palio dentro’ onderdompelen in de passie van de Palio. De tentoonstelling vindt plaats in het Palazzo Pubblico (ingang bij het Museo Civico). De toegang is gratis.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *