Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De panter en de slak – de Palio van Siena

Siena is verdeeld in 17 verschillende contrade (wijken), met elk een eigen stukje stad, een eigen kerk, eigen contradaioli (wijkbewoners), een eigen fontein én een eigen dier. Van de wijk Pantera (panter) tot de wijk Chiocciola (slak met een huisje): het is overal in Siena één grote beestenboel, zeker net voor en op 2 juli en 16 augustus, de dagen dat de Palio di Siena, de beroemde paardenrace op het Piazza del Campo, wordt gehouden.

Uiteraard wilden we jullie een kleurrijke kijk op de beroemdste paardenrace ter wereld niet onthouden. Geniet van onderstaand verslag van de voorbereidingen voor de Palio, die minstens zo indrukwekkend zijn:

Palio-Siena (2)Palio-Siena (23)Palio-Siena (22)Palio-Siena (19)Palio-Siena (18)Palio-Siena (13)Palio-Siena (12)Palio-Siena (8)Palio-Siena (6)Palio-Siena (5)Palio-Siena (4)Palio-Siena (3)

 

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

2 reacties

  1. Els vanwijnsberghe

    Hallo ! Wij waren er dit jaar in augustus tijdens de palio in Siena. Achteraf gezien spijt dat we geen vlag meegenomen hebben van “la Chiocciola” de wijk waarvoor we supporterden… Weet iemand mss of het mogelijk is ze online te bestellen ? Tx .

  2. Ciao Els! Voor zover ik weet, zijn de vlaggen alleen in Siena te koop. Maar we kunnen natuurlijk altijd even kijken of we er een voor je mee kunnen nemen of op kunnen laten sturen dor vrienden daar. Laat maar even weten als je dat graag wil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *