Inspiratie voor Italiaanse feestdagen

The Blue Hostel – hotelkamers tegen hostelprijzen in hartje Rome

Voor ons feestelijke weekendje Rome kozen we voor The Blue Hostel, dat hotelkamers aanbiedt tegen hostelprijzen. Met de Santa Maria Maggiore als buurvrouw en met zowel het Colosseum en Termini als de hippe restaurants en barretjes van Monti op loopafstand, is dit de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip. Zo ontdek je zowel de culturele als de culinaire highlights van Rome!

Blue-Hostel-Rome (5)

We hadden drie tweepersoonskamers geboekt, maar de dag voor vertrek werden we verrast door een mailtje van eigenaar Ercole. Als verjaardagscadeau kregen Saskia en Willemijn een upgrade naar de Trapezio-suite, een fijn appartement met een ruime keuken en een woonkamer die uitkijkt op de façade van een kerk uit 1308. Wanneer je iets uit het raam hangt, zie je de schitterende Santa Maria Maggiore. Dat is pas goed wakker worden!

Blue-Hostel-Rome (1) Blue-Hostel-Rome (2)

Bij aankomst wachtte ons een warm welkom van Ercole en zijn collega Alessandro, die ook gezorgd hadden voor een fles wijn en lekkere hapjes zodat we meteen konden toosten op ons jubileum. Maar eerst doken we nog even achter onze laptops voor een blog en het beantwoorden van mail, terwijl Willemijn onze suite op de kiek zette.

Blue-Hostel-Rome (3) Blue-Hostel-Rome (4)

Voor het ontbijt stond er een goedgevulde fruitschaal, maar na zo’n gezond begin doken we toch ook elke dag nog even Monti in voor een cappuccino met een cornetto. Ons favoriete adresje in deze buurt is Ciuri Ciuri, waar we dit keer genoten van mini-cornetti met ricotto (maar ook de grote cornetti van deze Siciliaanse pasticceria, die we eerder testten, zijn meer dan smakelijk).

Ciuri-Ciuri-Rome (1) Ciuri-Ciuri-Rome (2) Ciuri-Ciuri-Rome (3)

Ook genieten van deze heerlijke gebakjes? Je vindt Ciuri Ciuri onder andere aan de Via Leonina 18, midden in Monti, tussen allerlei andere fijne adresjes voor lunch, aperitivo en diner. Vanaf The Blue Hostel loop je er zo naartoe, al vind je bijna meteen om de hoek ook Panella, een ander paradijs voor liefhebbers van cappuccino en zoete broodjes voor het ontbijt.

Van Ercole en Alessandro krijg je bij aankomst in The Blue Hostel bovendien een fijne plattegrond vol met tips, van lekkere adressen in de buurt tot bijzondere plekken in Rome. Ze helpen je graag om je de weg te wijzen naar de minder bekende plekken of naar restaurants waar alleen Romeinen komen, zodat je een onvergetelijke tijd in Rome beleeft.

Blue-Hostel-Rome (6)

Je vindt The Blue Hostel aan de Via Carlo Alberto 13, bijna naast de Santa Maria Maggiore en zeer dicht bij Termini. Reserveren kan via deze link.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *