Home » Reizen door Italië » Rome » Rome in de winter
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Rome in de winter

Buongiorno tutti! Gisteren zijn we, voor de tweede keer deze maand, weer geland in la bella Roma. Vierden we vorige keer met het hele team ons vijfjarig jubileum in de Eeuwige Stad, dit keer zijn alleen Willemijn en Saskia neergestreken in Rome, voor een blog tour die ons laat kennismaken met winters Rome.

Rome

De meeste toeristen bezoeken Rome namelijk in het voorjaar, de zomer en de herfst. Van begin april tot eind oktober kent de stad enorme pieken aan bezoekersaantallen en moet je je op sommige plekken echt een weg banen tussen verliefde stelletjes met selfiesticks en enorme groepen Japanners of Amerikanen met een audioguide om hun nek die allemaal tegelijk het graf van Rafaël willen bewonderen.

In de winter schittert Rome als altijd, met vaak een warm winterzonnetje dat de gevels van de stad in een prachtig licht zet. Alle bezienswaardigheden zijn er gewoon – en vaak ook nog veel mooier dan anders, omdat je ze in alle rust en volle glorie kunt bewonderen.

We waren al eens vaker in de winter in Rome, maar uiteraard zijn we altijd benieuwd naar meer suggesties en tips, zeker als ze komen van mensen die Rome goed kennen. Toen Linda en Steve van The Beehive in Rome, een fijn logeeradres vlak bij Stazione Termini, ons uitnodigden voor een winterse blog tour, zeiden we allebei dan ook volmondig ja.

The-Beehive-Rome The-Beehive-Rome-2

Vannacht sliepen we al heerlijk in een van de kamers van The Beehive (uitgebreid verslag volgt na afloop van de tour). Saskia reist vandaag weer terug naar Siena (de deadline van haar boek roept), maar Willemijn blijft om alle programmaonderdelen te ervaren.

Dat programma bestaat onder andere uit een Vespa / Fiat-500 tour door Rome (net als Saskia zijn jullie dan vast wel een tikkeltje jaloers op Willemijn), een bijzondere wandeltocht met Steve en Linda en een bijzondere avond vol Romeinse verhalen bij The Beehive.

Vespa-Rome

Ook brengt Willemijn samen met collegabloggers een bezoek aan de Mercato Campagna Amica, gaan ze proeven bij Dall’Anto, een bijzondere bakker, en ontdekken ze de schatten van de Musei Capitolini.

Na terugkomst zal Willemijn uitgebreid verslag doen, maar via Twitter en Instagram genieten jullie live al mee! Ook de foto’s en belevenissen van de andere bloggers volgen? Volg dan #WinterinRome!

Ook genieten van winters Rome – of er juist het voorjaar proeven? Check dan nu de vluchten via Jetcost. Arrivederci a Roma!

alle-wegen-leiden-naar-Rome

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *