Home » Reizen door Italië » Rome » Giudizio Universale – Michelangelo en de geheimen van de Sixtijnse Kapel
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Giudizio Universale – Michelangelo en de geheimen van de Sixtijnse Kapel

In Rome kun je je helemaal onderdompelen in Giudizio Universale, een spectaculaire show met in de hoofdrol de schilderingen die Michelangelo in de Sixtijnse Kapel maakte.

De beelden, die in nauwe samenwerking met de Vaticaanse Musea zijn gemaakt, worden ondersteund door een muzikaal spektakel van niemand minder dan Sting.

Op basis van de door hem gecomponeerde noten zweef je als het ware door de Sixtijnse Kapel, langs de figuren die Michelangelo er ooit vereeuwigde en die voor je ogen bijna tot leven komen. Nog nooit waren Michelangelo’s creaties zó dichtbij, zó levensecht, zó tot in detail te zien, met dank aan de combinatie van de beelden (die 270 graden om je heen geprojecteerd worden), de muziek en special effects.

Je reist naar het Rome van 1508, toen Michelangelo in de Sixtijnse Kapel aan het werk was. Je duikt een uur in de wonderen van de Sixtijnse Kapel, met alle ruimte om ongestoord te kunnen kijken naar en genieten van Michelangelo’s meesterwerk:

De voorstelling vindt plaats in het Auditorium Conciliazione (Via della Conciliazione 4). De show is er zowel in het Italiaans als in het Engels en duurt een uur, waarbij in totaal ongeveer vijftien minuten gesproken wordt. De rest van de tijd kijk je ademloos naar beelden die voor zich spreken en die dankzij special effects een onuitwisbare indruk zullen achterlaten.

Tickets zijn er vanaf € 18,- voor volwassenen (kinderen van 5 tot 13 jaar betalen € 12,-) en bestel je via de website van Giudizio Universale.

Een klein voorproefje in beeld (met foto’s van Luca Parisse):

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *