Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Logeren bij Julius Caesar en Cleopatra – luxe suites in hartje Rome

Elke keer als we in Rome zijn, gooien we een muntje in de Trevifontein, om er zeker van te zijn dat we weer terugkeren tussen de Romeinse ruïnes en monumenten. Dit keer zorgde de Trevifontein voor Saskia echter voor een heel bijzondere terugkeer…

Saskia: ‘In november 2017 wandelde ik met Willemijn door Rome. Het was een tijdje geleden dat we samen door de stad liepen, maar Rome omarmde ons als vanouds. In een vertrouwd ritme ontdekten we nieuwe dingen en maakten we tijd om onze favoriete plekken met een bezoek te vereren.

Op weg van het Pantheon naar Piazza del Popolo, waar Willemijn graag iets wilde natrekken voor haar nieuwe boek, viel mijn oog op een prachtige illustratie van de Trevifontein. Ik kon zo achter glas niet direct zien wat het was, dus ik stapte naar binnen om te kijken of ik een foto mocht maken en de naam van de illustratrice kon achterhalen.

De illustratie bleek de cover van een shoppinggids die de luxere hotels aanbieden aan hun gasten. Ik bleek namelijk binnen te zijn gestapt bij Campo Marzio Suites. Ik verontschuldigde me voor mijn wellicht wat gekke vraag, maar de receptioniste ontving me allerhartelijkst en gaf me een exemplaar van de gids mee, zodat ik zowel de illustratie als de naam in handen had.

Maar dat was niet alles, ze wees me ook op de prachtige middeleeuwse trap aan de zijkant van de receptie en vertelde dat onder onze voeten een deel van de meridiaan van Augustus liep. We raakten aan de praat over de geheimen die onder de Romeinse bodem liggen, waarbij ik niet wist dat ik daarmee bij Sara, zoals de receptioniste heette, een gevoelige snaar raakte.

Van het een kwam het ander en al snel stonden we geanimeerd te praten over de schoonheid van Rome. Willemijn, die buiten stond te wachten, zal wel gedacht hebben… Ik wilde haar niet te lang laten wachten en gaf Sara mijn kaartje, zodat we samen een stukje Rome konden gaan ontdekken als ik weer in Rome zou zijn.

Eenmaal terug in Nederland spraken we elkaar regelmatig en deelden we de mooiste Rome-ontdekkingen die we ter plekke en op afstand deden. Sara nodigde me uit om een keer met haar op pad te gaan en het Rome van Caravaggio te ontdekken, maar dan moest ik wel ook bij Campo Marzio Suites slapen.

Zo gezegd, zo gedaan. In maart hadden we allebei ruimte in de agenda en dus boekte ik een ticket naar Rome. Sara reserveerde de junior suite Giulio Cesare voor me. Logeren bij de eerste keizer van Rome, dat klinkt toch fantastisch?

De superdeluxe suite zelf bleek net zo groots als Caesar: een ruime, lichte kamer met uitzicht op Palazzo Montecitorio, een groot tweepersoonsbed met prachtige prenten van het Pantheon boven het hoofdeinde en een badkamer waarin je een uitgebreid waterballet kunt houden zonder de muren te raken.

Sara kwam elke ochtend ontbijt op de kamer brengen: een cornetto, een cappuccino, vers fruit… Naar wens kun je ook een hartig ontbijt bestellen. Er is ook een kleine ontbijtruimte voor wie liever niet op de kamer ontbijt, met uitzicht op de grootse monumenten van Rome.

Later op de dag kun je hier ook altijd terecht voor een kopje koffie of thee, een stuk versgebakken taart of een aperitivo. Als het even kan, schuift Sara of een van haar collega’s aan om je tips te geven voor je verblijf in Rome.

Overigens kan het nóg luxer: naast de Giulio Cesare-suite vind je major suite Cleopatra. De koningin van Egypte zorgt natuurlijk voor een mooi schuimbad (aan het voeteneinde van het bed), maar ook voor een moderne haard om je op de koudere avonden in Rome aan te warmen.

Naast dit illustere koppel uit de Romeinse geschiedenis vind je bij Campo Marzio Suites ook nog een suite vernoemd naar Augustus, een suite vernoemd naar Romulus (een van de stichters van Rome) en een superior room die de naam van Hadrianus draagt.

Het motto van Campo Marzio Suites is niet voor niets Laeta Domus Laeti Habitantes (‘als het huis verheugd is, zijn ook de bewoners verheugd’) van Vergilius. En blij word je, als tijdelijke bewoner, niet alleen vanwege de prachtige suites maar ook en vooral vanwege de gastvrijheid van Sara en haar collega’s.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *