Download gratis de Ciao tutti app

Little Dolce – de leukste bed & breakfast in Lecce

Willemijn had haar koffer nog niet helemaal uitgepakt (om zo lang mogelijk in Pugliese sferen te blijven), toen we in onze mailbox een reden vonden om weer naar Puglia af te reizen zodra het voorjaarszonnetje zich daar weer laat zien: bed & breakfast Little Dolce, midden in het historisch centrum van Lecce.

bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (12) bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (15) bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (16)

Little Dolce is van de oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstige Joelle. Joelle werkte als fashion designer, maar op een zomerse dag besloot ze het helemaal anders te gaan doen. Joelle: ‘Basta, ik was er klaar mee! Ik heb het gewoon gedaan. Dag goede baan, dag koophuis, dag schattig autootje, dag zekerheid en vooral dag Nederland! Ciao Italië, ciao Lecce en ciao fantastische bed & breakfast…

Waarschijnlijk ken je het gevoel wel dat je soms in een sleur zit en geheel wat anders wilt. Een strandtent, koffietentje of lunchroom ergens op een warm eiland. Bij mij bleef dat gevoel en ik vond dat ik er wat mee moest doen. Het was dan ook voor mij geen enkel probleem om alles achter me te laten. Het Little Dolce-avontuur kon beginnen.

Of het zou slagen… geen idee, maar het voelde goed en ik heb er nog geen dag spijt van. Lecce, de barokke stad van het zuiden is zo waanzinnig mooi, het klimaat is perfect en het ligt bovendien het meest centraal in de streek. Daarnaast is Lecce het hele jaar door running, iets waar ik naar op zoek was, want stil zitten vind ik nog steeds moeilijk.

Ondertussen voel ik me hier helemaal thuis en ben ik goed ingeburgerd. In het weekend ga ik met mijn Italiaanse vriend en vrienden naar het strand en blijven we daar tot de zon letterlijk in de zee zakt. Doordeweeks drinken we een heerlijk glas wijn op een van de vele terrasjes in Lecce en kletsen we de oren van elkaars hoofd. Als ik onderweg van A naar B een vriend(in) tegen kom, nemen we altijd even de tijd voor een kopje koffie. Kortom, ik geniet van het leven in het zuiden van Italië.’

bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (5) bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (13) bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (14)

Dat heerlijke Italiaanse dolce vita deelt Joelle graag met haar gasten. In totaal zijn er vier kamers beschikbaar, drie van de vier kamers hebben een eigen badkamer. Elke Little Dolce-kamer heeft een andere uitstraling en is zorgvuldig en met oog voor detail ingericht.

bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (10) bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (17) bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (18) bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (20)

Ook het dakterras is geheel in Little Dolce-stijl. Zo vind je er pastelkleurige tafels en plantjes die naar de zon rijken. Een ideale plek om te ontbijten of een typisch Italiaans wijntje te nuttigen in de stralende zon, die de hele dag op het dakterras schijnt.

bed-breakfast-Little-Dolce-Lecce-Puglia (22)

Niet alleen is Little Dolce de meest karakteristieke bed & breakfast van Lecce, het ligt ook nog eens in het midden van het historisch centrum van deze culturele stad. Zo ontdek je de prachtige kerken, zoals de adembenemende Santa Croce, waar 150 jaar aan gewerkt is, diverse musea en barokke monumentale panden. Maar je geniet ook van een heerlijk glas wijn op een van de vele terrasjes en van de heerlijke keuken van Puglia – en dat alles op loopafstand!

Op naar Little Dolce in Lecce dus! Je vindt deze B&B aan de Corte Sybaris 4 in Lecce. Reserveren kan via de website, maar ook via 0039-3208748588 of joelle@littledolce.com.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Robert De Abreu

    Leuk dat ze vanavond (dus nu) in de aflevering van ‘Ik vertrek’ zijn. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *