Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

12x trulli in the picture in Alberobello en omgeving

In het hart van Puglia bevindt zich de meest beroemde vallei van de streek: de Valle d’Itria. De Valle d’Itria heeft de roem te danken aan de talloze betoverende trulli die je er kunt vinden, een soort bijenkorfvormige witte huisjes. ‘Hoofdstad’ van de trulli is het pittoreske dorpje Alberobello, waar het oude centrum bestaat uit kronkelige straatjes waarlangs meer dan duizend traditionele ronde witte huisjes staan.

Maar ook het platteland is een lappendeken van trulli, vooral rondom de plaatsen Ceglie Messapico, Cisternino, Castellana Grotte, Martina Franca en Locorotondo. Als je hier aan het toeren bent, blijf je foto’s maken! In deze blog delen we alvast de twaalf mooiste trulli-foto’s met jullie, zodat je een idee krijgt hoe dit stukje Puglia eruitziet. Che sogno!

trullo-Puglia (18) Trulli houses in Alberobello, Italy trullo-Puglia (24)trullo-Puglia (10) trullo-Puglia (12) trullo-Puglia (13) trullo-Puglia (16) trullo-Puglia (17)trullo-Puglia (3) trullo-Puglia (25) trullo-Puglia (26) trullo-Puglia (27)

Altijd al eens willen slapen in een trullo? In deze blog delen we veel tips. Natuurlijk kun je ook een trullo meenemen. Geen echte, maar een miniversie als souvenir – als heerlijke herinnering aan dit bijzondere erfgoed in Puglia!

trullo-Puglia-souvenir (1) trullo-Puglia-souvenir (2)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. Indien je van plan bent om naar Alberobello te gaan om de Trulli te bekijken, ga dan lunchen of dineren bij La Cantina. In het hoogseizoen is het aan te raden om wel van te voren te reserveren, maar hiervan krijg je zeker geen spijt. In dit kleine restaurant met open keuken werkt namelijk een fantastische chef. Ga lekker vooraan zitten bij de keuken en geniet ervan hoe hij te werk gaat. De pure smaken van Puglia voor een klein bedrag.

  2. Heel leuk maar heb je ook een adres?

  3. Ik weet niet precies waar je een adres van wil, maar je vindt de trulli – zoals ook in de blog staat aangegeven – met name in en om ALberobello, Ceglie Messapico, Cisternino, Castellana Grotte, Martina Franca en Locorotondo. Het is in het zuiden van Italië niet zo dat elke trullo staat aangemerkt op Google Maps, maar in en om deze plaatsen kom je ze vanzelf tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *