Home » Reizen door Italië » Napels » Ontdek Napels vanuit je huiskamer!
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Ontdek Napels vanuit je huiskamer!

Ga je vanuit je huiskamer live mee op ontdekkingstocht door Napels met Joël en Iris? Si?! In deze blog vertellen we je hoe je samen met hen de mooiste plekken van Napels ontdekt!

Langzaam komt Italië uit de wekenlange lockdown. Maar dat betekent niet meteen volledige vrijheid. Ook in Nederland en België zitten er op dit moment veel mensen thuis, terwijl er eigenlijk misschien wel een fijne stedentrip of zonnige vakantie op de planning stond. Zou jij in deze periode eigenlijk in Napels (hadden) ‘moeten’ zijn? Dan hebben de Nederlandse gidsen Joël & Iris van Ontdek Napels goed nieuws voor je!

Ze brengen Napels namelijk naar jou toe! Je ontdekt het bijzondere Napels vanuit je huiskamer met de digitale tours die zij doen via Instagram.

Je kunt tijdens deze tours de nauwe vicoli met wapperende was en kleurrijke street art in de verschillende wijken van de stad live zien. Joël en Iris lopen namelijk door Napels met hun telefoon en vertellen je al filmend hun mooie verhalen.

Net zoals ze dit normaal samen met je zouden doen, maar omdat we op dit moment geen mogelijkheid hebben om te reizen, doen ze dat nu digitaal. Zo heb je het gevoel dat je toch nog een beetje op reis bent!

Hoe werkt het?
Het is heel simpel: je hebt je computer of telefoon nodig en een Instagram-account. De digitale tours vinden namelijk via Instagram Live plaats.

Iris of Joël neemt je op de afgesproken dag en tijd live mee door Napels. Tijdens de tour kun je zelfs vragen stellen via de chatfunctie, zoals je dat in het echt ook zou doen. Er zijn verschillende digitale tours en je kunt zelf een keuze maken welke tour jou het leukst lijkt.

Welke digitale tours zijn er mogelijk en staan er gepland?

Volkswijk Rione Sanità Tour
Ga mee op ontdekkingstocht door de leukste wijk van Napels, de wijk waar Joël en Iris zelf ook wonen. Tijdens de tour zie je onder andere het Palazzo dello Spagnuolo, verschillende street art en de markt. Daarnaast hoor je hoe deze volkswijk enorm aan het opbloeien is na een tijd van verval. We nemen je zelfs een stukje mee op de Vespa!

Street Art Tour
Napule è mille culure; Napels is duizend kleuren. Napels staat bekend om haar street art. Het zal niet de eerste keer zijn dat je dit hoort. De muren van Napels staan vol met prachtige kunstwerken. Tijdens deze tour zul je kunstwerken van bekende en minder bekende artiesten tegenkomen.

Quartieri Spagnoli Tour
De beroemdste wijk van Napels is de Quartieri Spagnoli. Een wijk van achttien bij twaalf smalle straatjes vol met leven. Een kleurrijke, chaotische en authentieke wijk midden in de stad. Je leert Napels in no time kennen tijdens deze tour.

Maradona Tour
Ontdek waarom Maradona na jaren nog steeds zo populair is in Napels. De erfenis van Diego is na dertig jaar nog steeds overal zichtbaar in de stad: op de muren, op kleding en op nog veel meer plekken in de stad.

Nieuwsgierig? Reserveer dan nu jouw plekje voor een digitale tour door Napels!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *