Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5 adembenemende uitkijkpunten in Napels

Napels is een stad met vele gezichten. Door sommigen wordt Napoli gezien als stad van camorra, afval en chaos, anderen vinden het een van de mooiste steden van Italië. De Napolitanen zijn daar zeer uitgesproken over: Napulè ís de mooiste stad van Italië. Punt.

Joël en Iris van Ontdek Napels delen de mening van de Napolitanen. Ze hebben hun hart verloren aan al het moois wat deze stad te bieden heeft. Vooral de uitkijkpunten in deze stad maakt ze elke keer weer sprakeloos.

Iris: ‘Deze uitkijkpunten bieden adembenemend uitzicht over de stad en de zee. Zonde om deze niet met jullie te delen, vandaar een artikel met onze favoriete views. Door de vulkaan Vesuvius en het feit dat Napels in een baai ligt, is er altijd wat verleidelijks te zien…’

1 Belvedere Sant’Antonio, Posillipo
Iris: Dit uitzichtpunt is toch wel mijn absolute favoriet. Je ziet vanaf dit punt (aan de Via Minucio Felice 3-7) Napels mooi liggen, met het silhouet van de Vesuvius erachter. Bovendien heb je hier een prachtig uitzicht op zee.

Je komt hier met de auto of met een Vespa. Tijdens onze panoramatour op de Vespa stoppen we hier altijd. We krijgen dan veel positieve reacties over dit punt, omdat je Napels echt vanaf een andere kant ziet.’

2 Castel Sant’Elmo
Joël: ‘Ook een absolute topper is Castel Sant’Elmo. Tijdens onze tours raden we iedereen die de Vesuvius niet beklimt aan om het betoverende Castel Sant’Elmo te bezoeken. Vanaf hier heb je namelijk een 360 graden view over de levendige stad en de omgeving.

Ontzettend leuk om heel Napels te kunnen overzien, pas dan heb je echt een indruk van de grootte van de stad. Wat ook uniek is aan dit uitzichtpunt is dat je de Spaccanapoli zo goed ziet liggen, de lange weg in het historisch centrum die de stad in tweeën splijt.

Je vindt het kasteel aan de Via Tito Angelini 22. Je komt hier gemakkelijk met de funicolare die je vanaf de Via Toledo of vanuit Montesanto kunt nemen. Met de metro kan ook, dan stap je uit bij halte Vanvitelli. Vanaf daar volg je de bordjes.’

3 Belvedere di San Martino / Ristorante Renzo e Lucia
Joël: ‘Geen zin om Castel Sant’Elmo in te lopen? Geen probleem! Voorbij het kasteel vind je nog een prachtige plek om de stad te bewonderen: Belvedere di San Martino, tegenover het gelijknamige klooster. Je kijkt vanaf hier naar de oostkant van de stad.

Een leuke tip, vanaf dit punt kun je via de trappen een wandeling naar beneden maken die je naar het hart van de stad brengt. Tijdens de wandeling heb je nog een aantal mooie vergezichten tegoed voordat je weer omringd wordt door de drukte.

Wil je nog wat langer genieten van het uitzicht? Breng dan een bezoek aan Ristorante Renzo e Lucia (Via Tito Angelini 33) en geniet van een lekker glas wijn. Vanaf het terras wacht een panoramische uitzicht.’

4 Lungomare (Via Partenope)
Iris: ‘Schilderachtige plaatjes kun je schieten langs de boulevard van Napels, Lungomare genaamd. In het weekend in de zomermaanden zul je hier veel bruidsparen tegenkomen die hier hun bruidsreportage opnemen. Dit is natuurlijk niet voor niets; de Vesuvius, Castel dell’Ovo en het eiland Capri stelen op de achtergrond de show.’

5 Parco Villa Floridiana
Joël: Om de hoek van de winkelstraten in de hooggelegen wijk Vomero vind je het rustgevende Parco Villa Floridiana (Via Domenico Cimarosa 77). Een oase van rust in het overvolle Napels.

Aan de rand van het park vind je een waanzinnig uitzichtpunt. Je kijkt hier uit over de westkant van de stad en ziet het eiland Capri in de verte liggen. Je komt hier gemakkelijk door de metro naar Vanvitelli te nemen, vanaf daar ligt het park op tien minuten lopen.’

foto: Gaetano Balestra

Wil jij samen met Iris en Joël al dit moois van Napels zien? Boek dan hier jouw Vespatour langs al deze panoramische uitzichtpunten. Liever niet op een Vespa? We kunnen ook een paar mooie panorama’s tonen tijdens een op maat samengestelde privéwandeling.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *