Home » Reizen door Italië » Le Marche » Fabelachtige foto’s van Le Marche
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Fabelachtige foto’s van Le Marche

Fotograferen, koken en Italië – dat zijn de grote passies van Frans Scherpenisse. Met Casa dei Colli, de bed & breakfast die hij samen met zijn vrouw Ingrid sinds 2009 in Le Marche runt, zijn die drie dingen prachtig samengekomen.

Bijna dagelijks genieten we van Frans’ foto’s, die hij op Facebook deelt en die ons doen verlangen naar wandelingen die eindeloos lijken te duren, naar zomerse velden vol zonnebloemen. We vroegen hem daarom ook hier een aantal van zijn mooiste foto’s met ons te delen, een verzoek waaraan Frans voldeed met een prachtige reeks plaatjes die – wees gewaarschuwd – een flinke dosis reislust aanwakkeren…

Frans: ‘We wonen in een fabelachtige omgeving waar ik me helemaal kan uitleven op mijn specialiteit, landschapsfotografie. Elk seizoen heeft zo zijn charme om te fotograferen, maar mijn voorkeur ligt toch wel bij het voor- en najaar, wanneer het licht soms betoverend mooi is.

We krijgen in die periodes dan ook regelmatig gasten die een workshop bij mij volgen, om de fijne kneepjes van het fotograferen van landschappen te leren. Zo krijgen hun vakantiefoto’s nét dat beetje extra magie. We gaan veel samen op pad, meestal te voet vanaf de B&B. Het landschap rondom ons huis is namelijk al prachtig genoeg – we wonen wat dat betreft echt op een van de mooiste plekken in Italië.

Om ons heen zijn genoeg fotogenieke plekken te vinden, van velden vol zonnebloemen tot in must gehulde heuvels. Maar ik krijg ook wel eens mensen voor de camera, die graag een mooie fotoshoot willen, in de natuur in plaats van in een studio. Of je nu alleen bent, met z’n tweetjes of met een hele familie, een fotoshoot in de omgeving die dit stukje Le Marche te bieden heeft is een prachtig aandenken.

Zeker als je hier je bruiloft komt vieren… Er komen ook steeds meer stelletjes naar Le Marche om hier te trouwen. Dankzij mijn ruime ervaring (ik verzorgde ook in Nederland al trouwreportages) weet ik inmiddels voor deze speciale shoots de allerbeste plekjes om mooie foto’s in een typisch Italiaanse setting te maken. Voordeel is natuurlijk ook dat ik de taal spreek, zodat ik vaak kan regelen dat we op ongebruikelijke plekken mogen fotograferen.

Het grappige is dat ik, ondanks het feit dat ik niet echt reclame maak voor mijn foto’s, al diverse keren foto’s heb verkocht aan bedrijven en particulieren. Soms beslaan mijn foto’s dan een hele wand. Vooral de foto’s van een cantina bij ons in de buurt zijn populair. Een bijkomend voordeel: zo maak ik stiekem een beetje reclame voor de prachtige regio waarin we wonen!’

Benieuwd naar Casa dei Colli? Frans zet natuurlijk ook graag zijn bed & breakfast op de foto. Droom alvast lekker weg bij onderstaande plaatjes – of kom al dat moois zelf beleven!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *