Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Agriturismo Pian dei Tass – vakantie vieren tussen de appels

Na aankomst bij Pian dei Tass – een authentieke appelboerderij in de heuvels rondom Barcis (Pordenone) – kun je je in alle rust even ‘settelen’ in je appartement, waarna de eigenaren je graag meer vertellen over het gebied en wat er zoal te ontdekken valt. Pian dei Tass is een biologisch boerenbedrijf, waar appels worden verbouwd die tot appelsap worden verwerkt, dus dat moet je sowieso proeven!

Het is een bijzondere plek, al sinds mensenheugenis in handen van dezelfde Italiaanse familie. Een familie die met hart en ziel houdt van het gebied waar zij en hun voorouders altijd hebben gewoond, dat merk je al snel. Ze zullen je vrijwel zeker weten te overtuigen van de schoonheid en magie van het gebied.

Naast de liefde voor het land bieden de eigenaren je altijd een grote glimlach. Ze helpen je graag met wat je maar wilt en zorgen er met zichtbaar plezier voor dat het je tijdens je vakantie aan niets zal ontbreken. Ze laten je meegenieten van de rust waar zij inmiddels aan gewend zijn, maar ook van het ‘lawaai’ van de zingende vogels in de ochtend en van de rivier die vlakbij stroomt.

‘s Avonds is het tijd om te genieten van de kookkunsten van Daniele, de kok van het restaurant dat bij de agriturismo hoort. Hij schotelt je de lekkerste streekgerechten voor, vergezeld van een verrukkelijke lokale wijn.

Een vakantie bij Agriturismo Pian dei Tass boek je via deze link, waar je ook nog wat meer foto’s kunt bekijken.

De leukste uitstapjes in de omgeving
In de omringende bergen kun je excursies ondernemen die tot wel 2000 meter hoogte reiken. Nordic walking, vogelspotten, kanoën; er is van alles mogelijk in de mooie natuur. Maar er is ook de nodige cultuur: in de buurt vind je verschillende plaatsjes die de moeite van een bezoekje waard zijn, zoals Spilimbergo of San Daniele del Friuli. De eigenaren hebben goed contact met sommige van de wijnboerderijen in de buurt – ze regelen graag een bezoek en proeverij voor je. Uiteraard geven de eigenaren je ter plekke graag tips op maat!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *