Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Erchie – een onbekend paradijs aan de Amalfikust

Wanneer je een reis naar de Amalfikust aan het plannen bent, kom je al snel tot de ontdekking dat vrijwel elke centimeter van dit stukje kust wonderschoon is.

In eerdere blogs nam Felicia van Salerno Travel je al mee naar het charmante Atrani, de sfeervolle dorpen Raito en Albori en liet ze je kennismaken met nog veel meer onbekende plekken aan de Amalfikust, waaronder Benincasa en Pogerola.

In deze blog tipt Felicia een pareltje waar je gemakkelijk aan voorbij gaat wanneer je de Amalfikust bezoekt: Erchie. Het is een piepklein dorpje dat een klein paradijs blijkt te zijn en dat je zeker aan je lijstje toe wil voegen wanneer je richting de Amalfikust gaat.

Verstopt tussen citroenbomen
Felicia: ‘Het schilderachtige Erchie ligt verstopt tussen de heuvels, met terrassen vol citroenbomen. Het dorp beslaat een bescheiden oppervlakte aan de kust en is zo onopvallend, dat wanneer je over de beroemde Strada Statale 163 rijdt, je Erchie passeert voor je er erg in hebt.

Het centrum van Erchie is enkel te voet bereikbaar. De wandeling start ter hoogte van de bushalte op de SS163. Zodra je deze weg inslaat, zie je het beeldschone Spiaggia del Cauco met de Torre La Cerniola direct liggen.

Deze verdedigingstoren is dankzij vele restauraties de best bewaarde toren aan de Amalfikust en het geheel levert een schitterend plaatje op. Het paradijselijke strand is enkel bereikbaar over zee.

Je zult hiervoor eerst tot aan het centrum af moeten dalen. Op het hoofdstrand van Erchie vind je verschillende opties om tegen een kleine vergoeding naar het Spiaggia del Cauco of naar een van de andere kleine strandjes in de omgeving te varen.

Feestelijke afdaling
De afdaling naar het centrum is al een feest. Over een lange trap word je naar beneden geleid, waarbij je langs mooi versierde huisjes wandelt. Je ruikt de citroenen die aan de bomen hangen, evenals de vrolijk gekleurde bloemetjes die gestreeld worden door de zon.

De trap komt uiteindelijk uit in een klein steegje waar je direct een paar van de weinige barretjes en restaurants treft die er in dit dorp zijn. Verkeerd lopen is niet mogelijk en na een paar stappen sta je met je voeten in het zand.

Waar Erchie aan de oostkant wordt beschermd door de Torre La Cerniola, werd aan de andere kant van het strand de Torre Capo Tummolo gebouwd, waar je een glimp van kunt opvangen. In tegenstelling tot de eerstgenoemde toren, verkeert deze echter in slechtere staat.

Een puur stukje Amalfikust
Het zeewater is kristalhelder en de verleiding om een verfrissende duik te nemen, is groot. Vanaf het water kijk je uit op het schattige dorpje. Vanuit zee is duidelijk te zien hoe Erchie wordt omarmd door de groene natuur en de rotsachtige bergen die kenmerkend zijn voor de Amalfikust.

Waar de vele bochten van de SS163 zich ergens hoog boven het dorp een weg banen, bevind je je ver onder de drukte van deze weg in een bijna vergeten paradijs.

Wanneer je in Erchie op het strand zit en je huid door een zacht en welkom briesje wordt gestreeld, met op de achtergrond het geluid van de aanspoelende golven van de Golf van Salerno, begrijp je dat Erchie een van de verborgen juweeltjes is die dit gebied rijk is. In Erchie geniet je nog van een puur stukje Amalfikust.

Erchie in de zomermaanden
Hoewel toeristen het plaatsje vaak vergeten, doen de locals dit zeker niet. In de zomermaanden wordt het strand voornamelijk bevolkt door mensen uit Salerno, die hier na een week hard werken graag komen ontspannen.

Wanneer je van plan bent om in het hoogseizoen een mooie zonnige dag in Erchie door te brengen, ga dan vooral ’s ochtends vroeg zodat je een plekje op het strand kunt bemachtigen. Doordeweeks is ook een optie, dan is het over het algemeen een stuk rustiger en vind je met gemak een plekje om je strandlaken uit te rollen.

100 tips voor de Amalfikust
Graag laat ik je kennis maken met nog veel meer verborgen schatten en schitterende adressen aan de Amalfikust. In de digitale reisgids 100 tips voor de Amalfikust heb ik de beste tips en mooiste verhalen gebundeld.

Ik deel mijn persoonlijke tips zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren, van leuke adressen voor een heerlijk kopje koffie en verhalen waarin je de ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen, tot tips buiten de gebaande paden, zoals het paradijselijke Erchie.’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *