Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

100 tips voor de Amalfikust

Staat een bezoek aan de Amalfikust op je wensenlijstje? Felicia van SalernoTravel deelt geregeld verhalen en tips over dit beroemde stukje kust, maar nu is er ook een kleurrijke digitale reisgids met maar liefst honderd tips voor de Amalfikust.

Felicia: ‘In het e-book 100 tips voor de Amalfikust deel ik mijn beste tips voor je bezoek aan de Amalfikust. Ik heb hiervoor de afgelopen maanden de mooiste verhalen en fijnste plekken op papier gezet, zodat ook jij de magie van dit gebied kunt ervaren.

Aan de hand van deze persoonlijke tips wil ik je de Amalfikust door mijn ogen laten zien. Er zit dan ook jaren werk in het verzamelen van deze unieke tips waarmee je de authentieke ziel van de Amalfikust daadwerkelijk leert kennen.

Ik breng maar liefst zeventien verschillende plaatsen aan de kust in beeld. Niet alleen geef ik de leukste tips, ook vertel ik over de geschiedenis die in dit gebied nog altijd tastbaar is.

Voor elke plaats zijn er ook concrete tips, van een fijne bar voor een aperitivo tot een plek voor een bijzondere ervaring waarmee je vakantie nog onvergetelijker wordt, het komt allemaal aan bod.

Verder deel ik een aantal prachtige wandelingen, zet ik de mooiste stranden op een rijtje, laat ik weten waar je terecht kunt voor een overnachting en deel ik nog een hele hoop andere handige en mooie adressen.

Uiteraard allemaal voorzien van schitterende foto’s, zodat je al tijdens de voorbereiding van je reis echt even aan ‘mijn’ Amalfikust bent.’

Toren in Praiano
Felicia neemt je bijvoorbeeld mee naar het schilderachtige Praiano, een van de minder bekende plaatsjes aan de Amalfikust. Felicia: ‘Behalve de schitterende vergezichten waar je hier rustig uren van kunt genieten (en waar ik uiteraard ook een paar tips voor noem), zijn er nog andere juweeltjes te vinden in deze kustplaats.

Een bijzondere plek is de toren van kunstenaar Paolo Sandulli. In een van de in totaal nog vierendertig aanwezige torens in dit gebied, heeft Paolo zijn studio. Hier mag je gewoon een kijkje nemen; Paolo laat je rustig binnen in zijn wereld.

Een bezoek aan de toren is een klein feestje: het is alsof je een kijkje krijgt in het hoofd van de kunstenaar zelf. Elk stukje van de ruimte is gevuld met werken uit verschillende periodes. Je kijk hier echt je ogen uit. Een bezoek zal je zeker nog lang bijblijven!’

Wandelen boven Maiori
Felicia trekt maar al te graag haar wandelschoenen aan om de mooiste paden van de Amalfikust te verkennen. Felicia: ‘Tijdens een wandeling dompel je je volledig onder in de pracht van de omgeving en kom je vaak op plekken waar veel mensen geen weet van hebben.

Hoog op mijn lijstje met favoriete wandelingen staat de klim naar het Santuario di Maria Santissima Avvocata, op een hoogte van 827 meter. Vanaf de boulevard van Maiori kun je het santuario al zien schitteren. Dit heiligdom vond zijn oorsprong in 1485, toen de Heilige Maagd Maria in een droom aan Gabriele Cìnnamo verscheen.

Zij verzocht hem in een grot op deze berg een kapel voor haar te bouwen, een verzoek waar Gabriele gehoor aan gaf. Als snel werd de grot een bedevaartsoord en besloot men in de nabijheid van de grot een kerk te bouwen.

Door de jaren heen werd het gebouw in beslag genomen, leeggeroofd en uiteindelijk verlaten en verwaarloosd. In 1888 kwam daar verandering in en werd de kerk langzaamaan weer opgeknapt, waarmee ook de verering van de Heilige Maagd weer nieuw leven werd ingeblazen.

Begin jaren veertig droeg men op Tweede Pinksterdag in een processie een nieuw Madonnabeeld de berg op, dat daar nog steeds te bewonderen is. Ook vindt er nog altijd een processie plaats op Tweede Pinksterdag, waarbij duizenden mensen uit de hele omgeving bijeenkomen om de klim naar boven te maken.

Onnodig om te zeggen dat je vanaf het santuario een waanzinnig uitzicht hebt. Wanneer je dit spectaculaire panorama met eigen ogen wil bewonderen, bereid je dan goed voor want deze plek is enkel te voet bereikbaar.

Het is een pittige wandeling maar je zult de klim snel vergeten wanneer je boven bent en wordt beloond met dit unieke uitzicht. De route bestaat uit vele traptreden en steile paden, met om je heen citroenbomen en wijngaarden.

Als je bijna boven bent, kijk je uit over het zuidelijke gedeelte van de Amalfikust en de hele Golf van Salerno, tot aan Punta Licosa in de Cilento.

Op de top word je getrakteerd op een nóg unieker panorama. De verschillende plaatsen aan de kust zijn vanaf hier duidelijk te herkennen. Je kunt de dorpen van de gemeente Tramonti bijna een voor een zien liggen. Achter de toppen van de Monte Lattari doemt ook nog eens de Vesuvius op.’

Dit is slechts een kleine greep uit Felicia’s reisgids 100 tips voor de Amalfikust, die in totaal 364 pagina’s telt, vol unieke, persoonlijke tips, verhalen en praktische informatie die je verblijf aan de Amalfikust compleet zullen maken.

Bestellen kan via deze link, waarna je de pdf kunt downloaden en kunt raadplegen op je computer, tablet en/of smartphone. Voor vragen kun je Felicia altijd mailen via info@salernotravel.eu.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *