Ga op pad met onze City Walks!

Italiaans in beeld – Olijfolie

Onze rubriek Italiaans in beeld begint deze eerste vrijdag van september met een nieuwe schrijfster, Manuela van Taalhuis Amsterdam. Manuela laat ons meteen kennismaken met de authentieke smaak van Italië: olijfolie!

Olijfolie is een belangrijke basis van de Italiaanse keuken en al millennia geliefd en geroemd vanwege de smaak en zijn gezonde eigenschappen. Tijd dus voor een klein eerbetoon in de vorm van 10 woorden rondom l’olio di oliva.

Olives on rustic table in a bowl

Vlaggetje-1-klein

olio extra vergine di oliva > extra vierge olijfolie

Vlaggetje-2-klein

l’olivo / l’ulivo > de olijfboom

Vlaggetje-3-klein

olio vegetale > plantaardige olie

Vlaggetje-4-klein

raccogliere le olive > olijven plukken

Vlaggetje-5-klein

la raccolta > de oogst

Vlaggetje-6-klein

spremere (le olive) > (de olijven) persen

Vlaggetje-7-klein

il frantoio > de perserij

Vlaggetje-8-klein

l’estrazione > de extractie

Vlaggetje-9-klein

il sapore > de smaak

Vlaggetje-10-klein

la provenienza > de herkomst

♥♥♥

Ciao tutti’s rubriek Italiaans in beeld wordt verzorgd door Manuela Borghetti. Manuela komt uit Milaan en heeft een passie voor communicatie en talen. Ze studeerde vreemde talen aan de Universiteit voor tolken en vertalers in Milaan, maar deelt haar liefde voor Italiaans nu met Nederlandse studenten in hartje Amsterdam, bij Taalhuis Amsterdam, én elke vrijdag met alle Ciao tutti-lezers.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *