Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een dubbele portie Italiaanse liefde

Italiaanse liefde

Hoe lief! Speciaal voor Valentijnsdag kreeg Saskia van een van haar Italiaanse vriendinnen vanochtend een mailtje met het recept voor een bijzonder lekker en liefdevol toetje, met de naam Italiaanse liefde. Waar de naam precies vandaan komt, dat hebben we zo snel niet kunnen achterhalen (mocht er iemand zijn die de achtergronden van dit dessert kent, we horen het graag), maar het belangrijkste is natuurlijk het recept. Het is niet moeilijk en je hebt er niet gek veel voor nodig, dus print het recept gauw uit en verwen je lief vanavond met een portie echte Italiaanse liefde!

Ingrediënten
(4 tot 6 personen)

50 gram rozijnen
6 amaretti (of cantuccini, dat kan ook)
1 deciliter amaretto
250 gram mascarpone
2 deciliter advocaat
hartjes van chocolade

Doe de rozijnen in een kom en meng ze met de verbrokkelde amaretti. Schenk de amaretto erbij en laat ca. 10 minuten staan, zodat de rozijnen goed wellen. Roer in een andere kom de mascarpone los en meng er dan de advocaat door, zodat je een gladde, egale massa krijgt. Roer het rozijnenmengsel erdoor. Verdeel de Italiaanse liefde over 4 of 6 glaasjes (het is een machtig dessert, dus een kleine portie is voldoende) en laat  ze ongeveer een uur opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes voor het serveren met hartjes van chocolade.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *