Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Time to momo reisgids Toscane

Genieten van een goed glas wijn, cultuur snuiven in Florence, dwalen door Arezzo of heerlijk uitwaaien in de pittoreske badplaats Castiglioncello… Met de geheel vernieuwde reisgids time to momo Toscane kun je alle kanten op.

De charme van Toscane
Met deze reisgids in de hand ontdek je hoe heerlijk divers Toscane is. Elke stad, elk dorp heeft een eigen sfeer, zijn eigen charme, unieke bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Of je nu van zee of kunst en geschiedenis houdt, uit wil gaan tot in de vroege uurtjes of eindeloos wil shoppen: voor iedereen vind je passende tips.

Dankzij de vijf wandelroutes die auteur Kim Lansink in Florence, Arezzo, Siena, Pisa en Lucca uitstippelde, kun je in eigen tempo de leukste steden van Toscane ontdekken. Je wandelt langs musea en bezienswaardigheden, maar ontdekt onderweg ook waar je lekker kunt eten en drinken en shoppen.

Daarnaast is er ook een mooie autoroute, van Florence naar Volterra, dwars door de Chianti. Natuurlijk stop je onderweg om wijn te proeven, maar voor degene die moet rijden valt er ook op de eindbestemming genoeg te proeven.

Wijn proeven in Volterra
In Volterra tipt Kim namelijk Enoteca Scali. Saskia bracht vorige week een bezoek aan deze fijne wijnbar/winkel en verraste eigenaar Massimo met zijn vermelding in de gids. Hij wilde natuurlijk even op de foto mét de gids in handen, maar hij wilde Saskia vooral laten proeven van zijn enorme aanbod wijn.

In totaal staan er in de enoteca meer dan zevenhonderd verschillende flessen wijn op de plank, maar Saskia hield het bij een proeverij van wijnen uit Toscane. Geserveerd met een tagliere met Toscaanse vleeswaren en kazen én heel veel interessante verhalen van Massimo. Werkelijk over elke wijn weet hij wel een bijzonder verhaal te vertellen. Hij kent de meeste wijnmakers persoonlijk en pikte Saskia’s smaak na een kleine proefronde feilloos op.

Na een tafel vol lege glazen zocht Saskia een mooie fles uit voor in haar koffer, om thuis nog lekker na te genieten van deze inspirerende wijnreis kriskras door Toscane.

Ga als je in Volterra bent zeker even proeven bij Massimo. Je vindt Enoteca Scali aan de Via Guarnacci 3, tegenover de San Michele.

Nog veel meer Toscanetips vind je in

time to momo Toscane | Kim Lansink | ISBN 9789057678479 | € 13,99 | time to momo | bestel deze reisgids via bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *